Sanggup Kerat Lidah Pujuk Isteri PulangPrevious Article
Pertunjukkan Pakaian Dalam Tercantik 2012 (23 Gambar)Next Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Wajah Ngeri Kanak-Kanak Vietnam Mangsa Amerika

Article   1 Comment
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Semasa perang Vietnam bergolak, tentera AS menyemburkan sejenis kimia yang popular dengan sebutan Agent Orange (Agen Oren) untuk meracun hutan seterusnya memaksa  gerila keluar dari persembunyiannya.

Asal nama Agent Orange ini diambil dari tong-tong bahan kimia ini yang diberi garis berwarna oren.
Sebatian dioksin yang terkandung dalam Agent Orange ini sangat beracun. Dimana sejak perang Vietnam berakhir pada tahun 1975, sehingga kini ini jumlah anak kecil Vietnam yang terkena kesannya masih terus meningkat.

Anak-anak malang ini lahir cacat kerana genetik dari kimia terdahulu dan boleh ditemui di semua bahagian negara tersebut.

Helikopter Huey AS ketika menyemburkan Agent Orange di Vietnam (wikipedia)

Inilah yang membuat jurugambar Lam Fei Yik, berusaha menceritakan kenyataan pahit ini dari gambar-gambar yang diambilnya.

Diketahui, selama perang Vietnam, tentera AS telah menyemburkan 20000000 gelen bahan kimia ini di Vietnam, Laos dan Kemboja dalam operasi Ranch Hand.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   1 Comment
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check