Budak Ditembak Mati Adalah Anak PengganasPrevious Article
Pengganas Sulu Umpan Polis Malaysia Dengan KuburNext Article
Breaking News
  • Video Kontroversi Serangan Pyongyang Pada Rumah Putih PYONGYANG - Korea Utara telah menghasilkan sebuah lagi video berunsur provokasi menunjukkan Rumah Putih dan bangunan Kongres di Amerika Syarikat (AS) diserang yang dilihat akan meningkatkan lagi ketegangan antara kedua-dua [...]
  • Lancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramLancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramKUALA LUMPUR: Jamalul Kiram III yang mengakui dirinya Sultan Sulu telah menarik balik gencatan senjata bagi pihaknya dan mengarahkan pengikutnya di Sabah menjalankan perang gerila keatas [...]
  • Agbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di FilipinaAgbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di Filipina KUALA LUMPUR - Pihak berkuasa keselamatan negara yakin telah melumpuhkan kumpulan penceroboh pengganas Sulu di Lahad Datu, Sabah, dengan ketua kumpulan itu dipercayai melarikan diri [...]

Latest Hot

Punca Bayi Berdarah Di Wad Kota Bharu

Article   1 Comment
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

“Kerja Nurse hospital kota bharu, bile ditanya..nurse salahkan baby kerana bergerak gerak dlm babycase..bila ditanya lg, klau xsuka benda mcm ini, jangan masuk hospital kerajaan katanya..
Nasib baik isteri sendiri yg tnya, klau aku sendiri mmg mkn maki hamun gan aku..walaupun bukan anak sendiri, ingatlah tanggungjawab wahai nurse, esok2 kubur hang jawabla gan Tuhan sendiri..ini bukan anak sy, tp beringtlah kpd sesiapa yg sygkan anak..tolong share..”

Wardina Safiyyah OfficialPage
Atas nasihat dan setelah difikirkan kembali, saya delete gambar baby tadi. Sebenarnya saya share supaya orang ramai peka, supaya setiap pihak peka.. peduli.. apabila lebih ramai yang peduli lebih ramai yang berhati-hati… Thank you for this comment Hashimah Ismail : - Ini bukan kes menzalimi bayi, sesiapa saje boleh berdarah begini bila leaking dari intravenous line tu. Di sini hanya Ada masalah komunikasi shj. 30 babies dijaga oleh 3 nurses dlm satu shift mlm perkara Ni boleh terlepas pandang. Kita jaga seorg anak masa confinement pun penat apatah lagi jaga 10 babies yg sakit per shift. Uploading pic in FB for public viewing mengundang fitnah sbb Malaysians are good at cursing others before knowing head n tail if the story.

Perkara sedemikian wajar untuk dipaparkan.ianya bermotif untuk pengetahuan umum.malahan kalau dikatakan failed PR communication benar. tetapi kalau dilihat dari segi keadaan bayi tersebut ini bermakna tiada pemantauan dibuat. sekiranya pemantuan secara berkala perkara ini tidak kelihatan darah sekeliling terlalu banyak. kalau nak dikatakn IV line tercabut memang benar..tetapi kalau dah tahu bayi dalam tu tidak boleh duduk diam kenapa tidak diperbanyakkan guna tape tersebut.

untuk suami pula mereka tidak dibenarkan sentiasa berada disisi isteri kerana ianya menggangu sensitiviti ibu ibu yang lain. itu la pernting rondaan secara berkala.

jangan anggap bahawa paparan oleh saudara kita itu sebagai meraih simpati perkara ini wajar untuk dimaklumkan pada orang ramai. malahan kami pernah membuat pemantuan dihospital kesihatan pekan , bandar, desa …..RATA RATA…orang tua…tidak diberi explaination sepenuhnya thap kesihatna mereka, alasan mereka yang berkhidmat itu adalah kerja banyak tak sempat….perlu kah kita memerlukan pekerja yang tidak menepati dedikasi dan piawaian pekerja sedemikian?? apa guna slogan jabatan, SOP, ISO yang sibuk dipraktikan…aktiviti tersebut ada reasonnya supaya staff yang bekerja sentiasa ingat tugasan dan tataterbit kerja.

SLOGAN, ISO dan SOP sebenarnya ramai salah anggap ianya semata mata untuk tempat kerja dipraktikan …sebenarnya perkara itu boleh diamalkan dalam kehidupan seharian.

sekiranya tidak mampu untuk memberi perkhidmatan cemerlang dan gemilang…beri peluang kepada mereka yang mampu memberi perkhidmatan yang terbaik.

tiada niat memburukkan mana mana institusi atau jabatan …masing masing ketua pengarah sibuk menyediakan perkhidmatan yang cemerlang…kalau dah ada staff begini menconteng arang kemuka….dah nama bekerja dah berkhidmat paham paham la apa tugasan sebenar…makcik cleaner kalau diberi kerja sebagai nurse siap cium kaki….dah la tiada pengajian tinggi tapi diberi peluang…disitu la…lahirnya kejujuran , keikhlasan , kesyukuran dalam bekerja. ….

“slogan yang harus disemai dalam jiwa…janji customer puas hati…berilah kebaikan pada ihsan lain …bantulah ihsan lain Allah s.w.t sendiri akan beri kesenangan dan kelapangan pada dirimu sendiri” -selistones carigold

Tiada lagi penjelasan lanjut daripada uploader asal gambar ini kerana dia telah memadam akaun facebooknya https://www.facebook.com/alfisan

Comments

Tak Lupa Komen

Article   1 Comment
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check