Top 10 Kereta Termahal Dunia 2012-2013Previous Article
Gambar Indahnya Gunung Berwarna-Warni Di ChinaNext Article
Breaking News
  • Pengganas Kiram Dakwa Dia DiupahPengganas Kiram Dakwa Dia Diupah  TAWAU - Seorang daripada tertuduh yang didakwa menjadi anggota pengganas yang menceroboh Sabah hari ini memberitahu Mahkamah Tinggi di sini bahawa dia disuruh dan diupah oleh [...]
  • Video Al-Jazeera Bongkar Penyelewengan Taib Mahmud Dan KeluargaVideo Al-Jazeera Bongkar Penyelewengan Taib Mahmud Dan Keluarga KUALA LUMPUR: Kumpulan aktivis antarabangsa hari ini menunjukkan bukti video yang didakwa sebagai penyelewengan tanah di Sarawak melibatkan Ketua Menteri Tan Sri Abdul [...]
  • Sultan Sulu Terima Dana RM50,000 Dari Setiap Datuk Di MalaysiaSultan Sulu Terima Dana RM50,000 Dari Setiap Datuk Di Malaysia ? IPOH – Pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) didesak supaya menyiasat semua warganegara Malaysia yang menerima pingat kebesaran daripada Kesultanan Sulu [...]

Latest Hot

Gambar Apabila Imam Masjidil Haram Meninggal

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Allahyarham Sheikh Muhammad bin Abdullah al-Subbayyil
Bekas Presiden Hal Ehwal Dua Masjid Suci dan juga Imam serta khatib terkenal Masjidil Haram Mekah, Sheikh Muhammad bin Abdullah al-Subbayyil selamat dikebumikan selepas solat asar semalam.
Jenazah sebelum itu disembahyangkan di masjid suci berkenaan. Allahyarham meninggal dunia dua hari lalu. Jenazah dikebumikan di tanah perkuburan Maabdah, Mekah.
Allahyarham pernah menjadi tenaga pengajar dalam ilmu tauhid, tafsir, ilmu fiqh dan usul fiqh, ilmu faraid, nahu, balaghah, syair dan kesusasteraan di madrasah dan masjid-masjid.
Satu perintah diraja dikeluarkan pada tahun 1964 agar beliau dilantik sebagai imam dan khatib di Masjidil Haram, Mekah. Beliau juga dilantik selaku Pengerusi bagi tenaga pengajar dan pemantau (bahagian Agama) untuk Masjidil Haram.
Pada tahun 1970, Allahyarham dilantik selaku Timbalan Presiden (Agama), Bahagian Pengurusan Masjidil Haram, dan seterusnya dilantik selaku Timbalan Presiden Bahagian Pengurusan Masjidil Haram yang kemudian dijenamakan semula menjadi Bahagian Pengurusan Masjidil Haram dan Masjid Nabawi.
Pada tahun 1991, beliau dilantik menjadi Presiden bagi jabatan tersebut. Beliau bersara pada tahun 2001 dan beliau juga merupakan ahli Badan Ulama’ Senior dan Majlis Fiqh Rabitah Alam Islami.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check