Gambar Tiz Zaqyah Putih Melepak Masa SekolahPrevious Article
Cara Betul Lupuskan Al-QuranNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

5 Cerita Hantu Dari Kisah Benar

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article



1.
Tempat = Higway Karak
Masa = 2-3 pagi
Ahli = 2
suspek hantu = Ponti

meh aku lak sambung…

terjadi pada member pakcik aku. Dia ni driver lori.
Pagi tu dia bawak la lori mcm biasa nak hantar brg dr Kl ke temerloh..

masa dia tgh drive tu…dia pelik sebab setiap kali dia berselisih kenderaan dari arah bertentangan…mesti ada yg bg lampu..

Dia wat **** je la…ngan anggapan…ada polis buat roodblock kot…

pastu masa dia tgh drive lagi…ada org bg lampu sambil bagi isyarat tangan ” tunjuk atas “….

pastu sebuah kereta lagi buat isyarat yg sama….

baru aaa dia ni teringat…atas?? atas bumbung kot..

Dia pun cuba aaa adjust cermin sisi tepi..kot2 nampak kat bhg atas bumbung..

fulamak….nampak cik ponti tgh lepak kat atas bumbung lori dia..

sian member pakcik aku tu..

demam seminggu..
thanks to ~mohas_maju

2.
Tempat: Tepi sungai tepi hutan tepi kedai makan cina!
Masa: Nak masuk maghrib
Jumlah: sorang
Suspek: Bunian kot….

Kejadian masa aku kecik lagi sebab tu aku tak ingat dekat mana. Family aku gi beraya dekat rumah kawan diaorg yg terletak dalam hutan mana ntah tapi kat Johor le. Dalam perjalanan balik, kami berhenti dekat tepi kedai cina dekat tepi sungai iaitu lokasi kejadian ler. Tak silap aku uncle aku nak gi beli rokok. Waktu tu dah nak masuk senja. Aku plak masa tu nak terkencing. Aku cakap kat atok aku, atok aku suruh kencing kat kedai cina. Aku tak nak sebab geli kedai cina. Jadi atok aku pun suggest aku gi kencing kat tepi sungai tepi kedai cina tu. Maka di sinun le aku melepaskan air pancut yg dah lama aku tahan ke dalam sungai.

Bila dah settle, aku pun jalan balik ke kereta. Tapi dalam perjalanan balik, aku rasa kaki aku macam terbentes benda dan aku hampir tersungkur. Aku ingat lagi aku toleh ke belakang tapi tak nampak apa2 sebab suasana dah agak gelap. Tapi apakan daya, mulut cabul sempatle aku maki “celaka punya batu” satu round sambil meneruskan perjalanan balik ke kereta. Semasa dalam perjalanan balik tu aku terasa mual dan mintak uncle aku stop kereta. Bila kereta dah berhenti bukak je pintu aku terus muntah. Perjalanan pulang seterusnya macam biasa. Sampai rumah terus landing!

Esok paginya seperti biasa terjaga dari tido, aku nak ke tandas. Bila aku nak bangun, tak boleh! Aku cuba lagi nak bangun, tak boleh gak! Rasa kaki macam dah lumpuh tak boleh gerak. Sambil meraung ala hindustani aku pun merangkak ke depan mintak tolong kat atok aku.
Bila atok aku tengok, dia dah suspek ni mesti kes kena tegur punya. First round bawak gi bomoh. Itu bomoh sembur daun sireh kat kaki aku tapi tak baik gak. Lepas tu atok aku bawak lagi jumpa dengan sorang bomoh ni. Bomoh ni pakai air jampi kasi minum. Yg aku ingat bomoh ni sound aku lain kali kencing jangan bersepah. Masib baik dia kasi lumpuh kaki je. Ada orang kena telor jadi bengkak sampai mati! Alhamdulillah dengan izin tuhan aku sembuh. Sampai sekarang akan aku pastikan anak2 kencing tak bersepah macam aku dulu! Thanks t0~maibee71



3.
tempat: lombong kt simpang pelangai
jumlah: 3 org
masa: nk maghrib
hantu: ntah la nk panggey antu pe.

cternyer mudah je. aku tataw la aku kne kaco ke pe. petang tu elok je kami bertige g mancing. boleh la..wat naek 2 3 ekor talapia. besau gak. tp ble dh nk masuk maghrib…ikan x dpt2. sampai satu mase tu aku tgk dpn mate ade gelembung air( konon2 ade ikan la). so aku baling la mati kail ke arah tu… pastu kt belah kiri plak ade gelembung air, aku baling lagi.. pastu hal ni pn berterusan la.. nampak je gelembung aku aku baling mate kail ni. sdar x sdar member aku dtg tgur..sb kami mancing jarak yg agak jauh antare satu same laen. dier dtg tgur, baru aku tersedar. sb sblum tu aku ralit duk maen baling2 mate kail joran aku nih. mmg x sdar. time kwn dtg tgur tu baru aku prasan, mate kail aku mmg lame dh x berumpan.. kawan aku kate dier pelik tgk aku dr td duk maen baling2..
aku pn heran.. smpai umah pn aku jd bengong lg, ape yg aku wat td..?

tu kne kaco ke aku mengelamun ha..? tp serius mmg aku x sdar. ape name hantu tu?
thanks to ~poor_guy


4.
Waktu : pukul 9 lebih
area : bukit putus
antu: XXXXXX
tahun : 2003-2004


….member aku ni kerja sony dulu kat bangi..tapi dia larat naik moto dari pilah ke bangi..kerja kat kilang sony…so sebabkan member aku ni agak payah nak duduk tempat irg..jadi dia pun sangguplah berulang ke bangi tiap tiap hari…pergi kerja dari pilah pukul 3 pagi..sampai kat sony kul 7 la camtu….so tiap tiap hari la canmtu…..

jeng jeng jeng….

ada satu haru tu dia balik dari kilang…….so sampailah dia ke bukit putuss……so masa tahun tu ko tau jer la jalan bukit putus tu nak jumpa keta punya lash susah..kalau dah jumpa punya la cepat cepat duduk blakang keta tu..follow sampai pilah…so jadikan citer ..member aku ni follow la satu keta….masa daki bukit putus tu rileks jer la kan pasal ada keta…sampai satu kawasan keta tu slow dan nak brenti tepi maybe ada la something tu kan kan kan..so member aku ni pun teruskan perjalanan dia ke puncak bukit putus tu….

masa dia nak menurun bukit putus …jeng jeng…..aku lak seram …..

kawan aku ni biasanya bila menurun bukit putus..dia akan free gear dan main brek jer kat slekoh slekoh tu….pastu korang tau lakan sapa biasa naik moto yamaha sport ss dudlu…bila minyak tak press so lampu akan malap….jadi tuk terangkan lampu…member aku ni rem la minyak diaaa.. “prenggg….prengggg…prenngggg….sambil memulas mulas trotal tu….” so lampu tu kejap terang kejap malap…..

sampai satu slekoh….member aku citer…tetiba jer dia bole dengar bunyi cengkerik bunyi unggas dalam helmet dia..seolah olah tak pakai helmet….bunnyi tu clear..macam ko berjalan dalam hutan la kan…lepas dari slekoh tu..tetiba dia rasa cam sunyi jer kawasan tu..buleh lak takder keta…so member aku nampak ada la satu brader ni lari lari anak sama arah jalan dgn member aku ni..maknanya….brader tu lari lari anak kerah kuala pilah la kan senang citer…so member aku ni dari arah blakang dia la….

dah nak dekat lebih kurang 3 tiang tu member aku terpikir…apahal lak org jogging memalam dekat pukul 10 malam lak ni….tapi sebab member aku ni brani dia tak la pk apa paa….

dalam jarak 2 tiang…dia dah seriau….dia nampak kaki brader tu laju gila tapi brader tu gerak plahan jer….

dalam jarak satu tiang….member aku punya lampu motor tu kira suluh gak la ke arah bawah jalan so leh namppak la kan dari bawah paras kaki….perghhhhhh……lampu motor tu tembus kaki brader tu….kaki tak jejak tanah…..tapi lari laju laju macam org lari pecut…yang paling seriau…bender tu lari mengundur…bukan kedepan…maknanya member aku ni berdepan ngan bender tu.. …bender tu lari gostan….betul betul selisih tepi member aku…member aku masuk gear satu prengggggggggggggggggggggggggg!!!!!! pecut samapai pulas trotal abis….gear 3 sampai pilah…..tali minyak putus….dia cakap masa tu tak pk apa dah…dah macam wazi dah dia rasa….

sampai kat pekan pilah baru dia sedar…kaki dia basah pasal petrolpunya salur bocor…pastu dia cakap…”ishhhh kang mampus lak aku kangh “…sampai umah tak mandi terus tido
Thanks to ~tapirbawaklori

Aku pn nk cite gak le..aku ni start mula nmpk benda2 ni ms umur aku 4@5 thn, n ada la jugak bberapa kali tjmpa dgn benda ni. Umah aku kt kwsn kg, so, mmg biase la..sepupu2 aku pn rajin gak kene. Cuma yg aku nk cite ni kes yg agak extreme gak la..

5.
Waktu : lepas kol 2pg
area : Restoran Azmi Tomyam, Teluk Muruh Perak
antu: ntah..ada kt bunian, ada kata ‘org langit’
tahun : 2 Januari thn 2000@2001.

~ Kot2 ada org dr Teluk Muruh yg ada dlm CG ni yg still ingat kejadian ni, sbb ms tu ramai org yg dtg…hehe ~

Benda ni jadi ms tu aku keje kt restoran tu sbg waiter. Restoran ni btol2 kt tepi laut, so, mmg layan la keje c2. Ms tu aku cuti sekolah, so, follow la pakcik aku ni keje kt restoran tu..dia ni pemuzik.

Malam tu lepas keje, stop keje kol 2 pg, pakcik aku kemas la alat2 muzik dia, n bawak masuk dlm umah dia. Then, dia nk kuar le g jenjalan. Dia pesan la kt aku n sepupu aku, minta tlg tgu kt umah dia jaga brg2 muzik dia, takut kene curi. Aku pn mmg suka le, sbb aku leh main keyboard dia, pasang muzik Hotal California guna disket..hahaha…

So..aku n sepupu aku ni pn tgu la kt dlm umah pakcik aku tu. Sepupu aku dok main gitar smbil dgr lagu2 dlm radio. Aku lak, lepas dgr muzik yg aku nk tu, mula la dilanda keboringan..aku pn ajak la sepupu aku tu kuar ddk kt tangga (umah pakcik aku ni jenis umah atas, tgi lbh kurang paras lutut dr tanah). Aku ckp kt sepupu aku, ko main gitar, aku nyanyi.. Sepupu aku ckp, ‘ko g turun dl, aku nk dgr lagu ni smpai abis, nnt aku turun’. So, aku pn turunla ke bawah…Start sini la mulanya kisah aku..

Dari view aku

Aku mcm tjaga dari tidur, dlm keadaan ddk atas pokok, ddk mcm perempuan ddk atas motor. Batang pokok kt kanan aku, kiranya aku ni ddk kt dahan le. Ms tu mmg tgi gila, aku leh nampak laut, bumbung restoran sebelah..mcm2 view la yg xspttnye aku leh tgk kalu aku kt atas tanah. Aku ingatkn tgh mimpi..pastu, tiba2 badan aku hilang imbangan, maklum la ddk mcm pmpuan atas moto kn, so, aku jatuh ke bwh, dgn blkg aku dl yg jatuh. Walaupn aku ingatkn mimpi, tp aku still cuba selamatkn diri aku, aku try capai 2 dahan kecik, tp dahan tu putus, so, aku jatuh, n aku xsedar pape.

Dari view awek sblh umah

Sebelah umah pakcik aku ni, umah bos kami. Ada 2 anak dara keje kt restoran ni, tgl kt umah bos. Ms kejadian tu, dua2 awek ni kt dapur, nk minum. diorg nampak aku, n diorg ckp, diorg tegur aku. Tp diorg kata aku balas bunyi ‘heemmmmmm…’ Pastu, diorg buka peti ais n isi air dlm gelas. Baru je ddk nk minum, diorg dh dgr bunyi aku jatuh..so, leh bayangkn betapa cepat aku di’naik’kan ke atas pokok.

Dari view sepupu aku

Lepas aku ajak sepupu aku lepak kt tangga, dia kata aku turun ke bwh. Then, dia smbung la dgr lagu. Pastu, xsmpai 1minit, dia dgr bunyi benda jatuh atas bumbung, n diikuti dgn bunyi org mengerang. Dia ingatkn org nk curi brg2 pakcik aku n aku dh dserang, so, dia trus lompat keluar xpijak tangga. bila dia tgk kt tepi umah, dia nmpk aku dh tbaring. Dia terpaksa seret badan aku masuk umah, sbb aku ni berat..huhu..

Benda yg terjadi

Lepas aku kuar umah, rupanya ntah macamana aku dh di’naik’kn ke atas pokok yg btol2 tepi umah pakcik aku. Nak kata aku sndiri panjat, amat la xlogik..sbb, aku ni rabun, kalau nk panjat, mesti aku pakai spek nak tgk dahan yg nk dpanjat, tp ms kejadian, mana ada aku pakai spek. Pastu, aku still pakai bj batik unifom kerja dan suar jeans, kalu ikutkn, baik aku tanggal je kalu nk panjat, sng sket nk panjat, kn? 1 lg, aku ni GAYAT!!!! naik bangunan tingkat 2 pn aku dh xberani tgk bwh (ms kejadian tu le, skrg dh ok ckit.. ), ni kn plak nk panjat pokok tgh2 mlm buta..kerja gila..

Lepas aku naik atas pokok, aku dbiarkn atas tu, then, aku jatuh ke atas bumbung umah pakcik aku, then jatuh kt akar pokok tu. Kepala aku bdarah, mata pn ms tu merah gak, diorg kata darah, aku pn xtau. Sepupu aku bw aku masuk dlm umah, ms tu aku dh pengsan. Org2 yg still lepak2 kt kedai sembang2 dgr bunyi aku jatuh, n diorg dtg tgk. Org restoran sblh pn dtg jugak, sbb bunyi jatuh atas bumbung tu mmg kuat. Pastu, aku tjaga, dgr bunyi riuh2, n sepupu aku tgh pangku aku. Dia pgg kepala aku, n tiba2 dia kata DARAH!!! Aku ni takut dgn darah, so, dgr je darah, trus aku pengsan balik. Then, aku jaga balik, tdgr suara org suruh sepupu aku ajar aku mengucap. Dalam hati aku tetiba nk marah ‘hampeh korg nak aku mati…’ tp aku mengucap le jugak…huhu..then aku pengsan balik..

Last2 aku tjaga btol2…n aku bgn, buat2 bole jalan (sbnrnye buat mcm tu sbb nk elakkn diorg hantar aku hospital). Tiba2 pakcik aku lak balik..dia cuak, dia kata ape nk bgtau kt keluarga aku nnt..ayat ni wat aku lemah, rela terpaksa la g klinik..Esoknya lak g spital, mujur xada patah pape..Antara byk2 aku tjmpa benda ni, skali ni jela yg btol2 aku tseksa..hadoi…
Thanks to ~BlackCarnival
. “xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ”

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check