10 Gambar Mahasiswa Usung Keranda Ke Pejabat SPRPrevious Article
Video Mesin Derma Air Mani Dari ChinaNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Top 10 Saiz Bra Terbesar Artis Indonesia

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Top 10 Saiz Bra Terbesar Artis Indonesia
Related Articles

Top 10 Saiz Bra Terbesar Artis Indonesia

bra-artis

10. Yeyen Lydia
Ukuran BRA Yeyen Lydia 34 A

9. Farah Quinn
Ukuran BRA Farah Quinn 34 D

8. Anita Hara
Ukuran BRA Anita Hara 34 D

7. Magdalena
Ukuran BRA Magdalena 34 E

6. Audy Item
Ukuran BRA Audy Item 34 E

5. Aura Kasih
Ukuran BRA Aura Kasih 35 D

4. Wiwid Gunawan
Ukuran BRA Wiwid Gunawan 36 B

3. Five Vi
Ukuran BRA Five Vi 36 B

2. Kiki Amalia
Ukuran BRA Kiki Amalia 36 C

1. Julia Perez
Ukuran BRA Julia Perez 36 D

 

 

 

INFO :

Pernah tak kadang-kadang kita rasa gatal dekat payudara, atau merah-merah macam melecet sekitar bawah lingkaran payudara, rasa sesak dan tidak selesa masa pakai bra! Eh I rasa semua orang tak selesa pakai bra. Tapi kena pakai juga!! Oh kenapa jadi perempuan kena pakai macam-macam?
Okaylah tak perlu merungut lagi lepas ni. Sebab I akan bagi tips cara paling mudah untuk tahu ukuran bra you all. Nanti engkau orang semua tak payah nak pergi try dekat fitting room masa nak beli bra. Boleh ukur dekat rumah, sampai dekat kedai boleh cepat-cepat cakap dekat Amoi tu, “Saya nak bra ukuran 34C as soon as possible please. Please cepat sikit saya malu ni ramai orang tengok!”
Macam mana nak ukur tu??

1.Ukuran Lingkar Badan
2.Ukuran Cawan *Cup maksudnya*
Untuk ukuran lingkar badan, caranya adalah ambil pita pengukur dan lilit badan tepat di bawah payudara. Dekat area tulang rusuk bawah payudara itu. Pakai pita yang inci. Kalau ukuran nombor genap, tambahkan 4 inci. Kalau ukuran nombor ganjil, tambahkan 5 inci. Faham tak? Okay macam ini, kalau ukuran lilit badan dekat pita pengukur menunjukkan angka 28, jadi nanti cari bra ukuran 32. (28+4=32) Tapi kalau ukuran lilit badan adalah 29, jadi nanti pergi kedai cakap dengan amoi nak ukuran bra angka 34. (29+5=34).
Cup ni yang penting ni. Kita perlu tahu cup kita ukuran berapa, barulah payudara kita dapat bernafas! Cara tetap sama, ukur lilit bahagian paling depan payudara.. erm dekat bahagian.. em malulah nak cakap. Bahagian puting paling menonjol itu. Ukur lilit badan tau bukan ukur lilit puting itu wtf? Bundarkan ukuran yang dapat itu kepada nombor genap. Kemudian kira perbezaan dengan angka ukuran lilitan yang kita hitung awal-awal tadi. Contohnya, ukuran lilitan badan tadi = 28. Ukuran lilitan payudara = 30. Jadi perbezaan ialah 2 inci.
Perbezaan 1 inci = Cup Size A
Perbezaan 2 inci = Cup Size B
Perbezaan 3 inci = Cup Size C
Perbezaan 4 inci = Cup Size D
Perbezaan 5 inci = Pamela Anderson ke ni?

KESAN DARI MEMAKAI BRA YANG TIDAK SESUAI :

  • Bra terangkat dibahagian belakang
  • Tanda merah dan kesan tali ketat
  • Payudara terkeluar dari bra atau terbonjol sedikit di ketiak

 

JIKA ANDA SERING MENGALAMI KESAN BERIKUT, IKUTI LANGKAH-LANGKAH SETERUSNYA UNTUK MEMBANTU ANDA MENDAPATKAN SAIZ BRA YANG SESUAI

 

BAGAIMANA MENENTUKAN SAIZ BRA ANDA?
size%2Bbra
Langkah 1
1) Pakai coli semasa mengukur
2) Ukur di sekeliling bwh payudara. Jika anda mendapat nombor genap, tambah 4 inci.Jika anda mendapat nombor ganjil, tambah 5 inci.
Sbg contoh:
Jika ukuran anda adalah = 31″
Tambah = 5″
Jadi saiz coli anda = 36″
Langkah 2
Ukur di sekeliling bahagian terpadat payudara.Bandingkan nombor ini dgn saiz coli anda.Jika nombornya sama, bermakna saiz cup anda adalah A.Jika perbezaannya 1″ bermakna saiz cup anda adalah B dan seterusnya.
Bagaimana menentukan saiz cup anda?
1.Beza Saiz coli 1″ = Cup A
2.Beza Saiz coli 2″ = Cup B
3.Beza Saiz coli 3″ = Cup C
4.Beza Saiz coli 4″ = Cup D
5.Beza Saiz coli 5″ = Cup E
Ramai wanita menganggap bahawa ‘cup D’ lebih besar dari ‘cup C atau B’. Tanggapan ini adalah tidak benar. Sebenarnya saiz ‘cup’ bergantung pada ukur lilit coli.source
cara+ukur+saiz+bra
Contohnya, jika anda memakai saiz 36D dan ingin menggunakan coli dengan ukur lilit yang lebih kecil, anda memerlukan coli bersaiz 34E (Turun 2 inci saiz ukur lilit, naik satu saiz ‘cup’).
Begitu juga sekiranya anda ingin mengecilkan saiz ‘cup’, anda hanya perlu menambah 2 inci saiz ukur lilit dan mengurangkan satu saiz ‘cup’.
Pastikan anda menukar ukur lilit atau saiz ‘cup’ anda hanya jika perlu kerana saiz coli yang salah akan menyebabkan anda berasa kurang selesa sepanjang hari.
Mengetahui saiz ukur lilit coli dan ‘cup’ yang sesuai cukup penting. Saiz coli yang sempurna akan membantu postur anda, membentuk kemas badan dan meningkatkan keyakinan diri anda!

 

Comments

Tak Lupa Komen

Seksi

Video Killafairy Tayang Tak Pakai Seluar Dikritik Peminat

Video Killafairy Tayang Tak Pakai Seluar Dikritik Peminat   0

Video Killafairy Tayang Tak Pakai Seluar Dikritik Peminat-Killafairy dikritik peminat apabila dia memuat naik video menari dalam  keadaan tidak memakai seluar.Bulan puasa pun nak tayang peha gebu ke. Video itu difahamkan [...]

Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check