10 Artis Malaysia Tercantik Dari Pandangan IndonesiaPrevious Article
Gambar Wanita Cantik Beraksi Senonoh Di GelanggnagNext Article
Breaking News
  • Budak Mati Lintah Masuk Dalam DuburJELI: Sukar dipercayai, namun, itu hakikatnya apabila seekor lintah memasuki dubur seorang kanak-kanak berusia 10 tahun ketika mandi di sungai berdekatan rumahnya dipercayai menjadi punca dia meninggal dunia di hospital, [...]
  • Cara Untuk Merasakan Kehadiran AllahKita sentiasa dapat merasakan diri sebagai anak kepada seorang ibu bukan? Sekiranya kita mempunyai suami/isteri, kita sentiasa merasakan suami kepada seorang isteri atau isteri kepada seorang suami. Perasaan ini tidak [...]
  • Artis Jelita Dan Seksi India 2010 AnushkaTrishaShreyaAsinThamannaNamithaShruthi HaasanHansika MotwaniGenelia. "xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ" [...]

Latest Hot

Akibat Pancut Dalam Ketika Haid

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Setiap wanita mempunyai waktu-waktu yang istimewa bagi ia membersihkan diri. Waktu-waktu inilah yang di gelar “Period” atau kedatangan haid. Period atau kedatangan haid ini adalah pengeluaran darah kotor dari rahim wanita yang akan keluar melalui lubang faraj. Sebab itulah wanita tidak boleh melakukan hubungan seks sewaktu datangnya period.

Dalam islam juga, melakukan hubungan seks sewaktu kedatangan haid adalah haram hukumnya. Ini kerana darah kotor sedang mengalir keluar dari rahim melalui faraj wanita. Dikhuatiri mengalami sakit kelamin bagi lelaki dan sakit dalam rahim bagi wanita.

Firman Allah dalam surah Al-baqarah ayat 222 yang bermaksud:
Mereka bertanya kepadamu tentang haid. Katakanlah, haid adalah kotoran. Justeru, hendaklah kamu tidak menyetubuhi wanita ketika haid sehinggalah mereka suci daripadanya.

Satu penyelidikan yang di lakukan oleh Dr.Diana Antonikis (MD) dari Kumpulan Penyelidikan dan Pendidikan dari Oregon, orang melakukan hubungan seks bersama wanita yang di datangi haid akan mempunyai risiko di jangkiti virus HIV dan sakit kelamin. Inilah adalah satu fakta yang menyebabkan punca jangkitan virus HIV meningkat walaupun tidak melakukan seks bebas.

Satu lagi kajian yang di lakukan oleh Dr. Winnifield Cutler dan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs, melakukan hubungan seks sewaktu wanita di datangi haid adalah punca besar wanita tersebut mengalami pendarahan yang teruk di dalam rahim.

Wanita yang yang menghampiri waktu putus haid atau perimenopausal, yang gemar melakukan hubungan seks sewaktu period, kebanyakannya akan mengalami pendarahan yang teruk daridapa biasa. Ini adalah sesuatu yang sangat bahaya bagi wanita.

Pada kebiasaannya, wanita yang mengalami perkara separti ini, terpaksa menjalani pembedahan yang sangat berbahaya untuk membuang rahim atau hysterectomy dan ovari atau ovariectomy. Permasalahan ini telah banyak berlaku di sekitar dunia. Ada juga wanita yang kehilangan nyawa kerana lambat mengambil tindakkan..

Jadi, jangan ambik mudah bagi untuk bersetubuh sewaktu wanita period. Anda hanya rasa puas seketika tetapi merana seumur hidup.. fikir-fikirkanlah…

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check