Miera Liyana Nafi Cemburukan NeelofaPrevious Article
Kiamat Berlaku Pada Bulan Puasa 2012Next Article
Breaking News
  • Papa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi HantuPapa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi Hantu PETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai seorang yang "mesra" dan "peramah" dengan semua orang. Pengarah [...]
  • Pengganas Wanita Kiram Tawan Penduduk LAHAD DATU - Seorang penduduk Kampung Tanjung Batu dekat sini melalui saat genting dan menakutkan selama 28 jam apabila dijadikan tebusan selepas rumahnya ditawan 22 pengganas Sulu termasuk dua wanita [...]
  • Tolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas KiramTolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas Kiram PASIR GUDANG – Persatuan Suluk Bersatu Sabah (PSBS) menggesa kerajaan dan media tempatan menukar panggilan pengganas Sulu kepada pengganas Kiram.Pemangku Presidennya, Faizal Sisar berkata, [...]

Latest Hot

Rupanya Bunga Mekar Ketika Azan

Article   2 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Pernahkan anda mengalami suatu saat yang jarang berlaku apabila laungan azan benar-benar menyentuh anda? Kata-kata pangilan “Solah” bergema di dalam hati anda, ia seakan timbul seram sejuk pada kulit anda.
Itulah keindahan azan, supaya kamu menitiskan air mata cinta dan takut kepada Allah (swt). Selalunya, terutamanya bagi mereka yang tinggal di negara-negara majoriti Islam, azan menjadi sesuatu yang diambil ringan. Anda boleh mendengar panggilan untuk solat serta respon tanpa benar-benar menyedarinya.

Sungguh menakjubkan didapati bahawa bukan hanya kita iaitu manusia mendengar kepada azan! Tidak seperti kebanyakan orang Islam yang tidak bertindak balas terhadap azan itu dengan melakukan Solah, flora dan fauna tidak berpaling kepada pencipta-Nya, mereka bertindak balas dengan cara mereka sendiri.

Mari berkongsi video ini (di bawah) “bunga azan”, ia mengingatkan kepada kita bahawa seluruh alam semesta, walaupun pokok-pokok dan haiwan, mengagungkan Allah (swt) … “SubhaanAllah!

Semoga Allah (swt) membantu kita dan membimbing kita untuk meningkatkan amalan kita dan kembali kepada-Nya sebagai hamba yang merendah diri. Ameen.

Fenomena mengagumkan yang terjadi di Azerbaijan ini (juga terdapat di Turki) telah mendapat perhatian dari media Barat (Stesen televisyen CNN).

Saksikan bagaimana bunga-bunga ini bertindak balas sebagai panggilan untuk solat …

  

Comments

Tak Lupa Komen

Article   2 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check