Rozita Che Wan Enjoy Dengan Menteri Di LondonPrevious Article
Pelakon Remaja Tak Kisah Diromen Ketika Berlakon (10 Gambar)Next Article
Breaking News
  • Video Kontroversi Serangan Pyongyang Pada Rumah Putih PYONGYANG - Korea Utara telah menghasilkan sebuah lagi video berunsur provokasi menunjukkan Rumah Putih dan bangunan Kongres di Amerika Syarikat (AS) diserang yang dilihat akan meningkatkan lagi ketegangan antara kedua-dua [...]
  • Lancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramLancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramKUALA LUMPUR: Jamalul Kiram III yang mengakui dirinya Sultan Sulu telah menarik balik gencatan senjata bagi pihaknya dan mengarahkan pengikutnya di Sabah menjalankan perang gerila keatas [...]
  • Agbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di FilipinaAgbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di Filipina KUALA LUMPUR - Pihak berkuasa keselamatan negara yakin telah melumpuhkan kumpulan penceroboh pengganas Sulu di Lahad Datu, Sabah, dengan ketua kumpulan itu dipercayai melarikan diri [...]

Latest Hot

Koleksi Kesian,Bayi-Bayi Pelik Yang Pernah Lahir

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

1. Bayi Terkecil di Dunia 
Tanggal 24 Oktober 2006, Amillia Taylor dilahirkan pada usia kandungan ibunya 21 minggu 6 hari. Tidak pernah ada bayi yang dilahirkan kurang dari usia kandungan 23 minggu boleh hidup, tapi Amilia yang hanya mempunyai berat 10 ons bisa lahir sempurna, bahkan tubuhnya masih mampu untuk bernafas sendiri dan cuba menangis. Bahkan rumah sakit sebenarnya boleh mengizinkan bayi ini dibawa pulang, hanya saja ibunya diminta tinggal beberapa hari lagi untuk bahan kajian. Saat akan dibawa pulang beratnya sudah mencapai 18 ons (1.8 kilo).


2. Bayi 20 KilogramBayi ini lahir di Iran, saat usianya 7 bulan beratnya sudah mencapai 20 kilogram. Menurut orang tuanya bayi mereka lahir dengan berat yang normal iaitu 3.6 kilogram, tapi setelah itu mereka menyebutkan bahawa bayi mereka ini tidak pernah berhenti makan setiap jam. Doktor-doktor Iran belum menemukan jawapan atas kenehan nafsu makan bayi ini.

3.Bayi Cyclop

Tahun 2006, bayi ini dilahirkan dengan hanya mempunyai satu mata. Kakitangan perubatan yang membantunya lahir percaya bahawa keadaan bayi itu disebabkan oleh ubat eksperimen anti kanser. Penyebab lain ditulis dalam laporan rumah sakit itu adalah boleh juga merupakan hasil dari kelainan kromosom. Bayi perempuan itu didiagnosis mengalami kelainan kromosom yang jarang, yang disebut cyclopia. Dia dilahirkan dengan satu mata di tengah kepala bahagian depan, tidak memiliki hidung, dan otaknya berkumpul dalam satu belahan saja. Dengan segala kelainan ini, sungguh suatu mukjizat jika bayi perempuan ini boleh bertahan hidup. Bayi malang ini akhirnya meninggal beberapa hari kemudian.

4. Bayi Mirip katak

Tahun 2006, bayi aneh ini lahir di Charikot, pusat daerah Dolakha, dan menarik perhatian begitu banyak orang yang ingin sekadar melihatnya dan menjadi saksi keanehan ini.
Bayi tak berleher dengan kepala yang hampir seluruhnya tenggelam pada bahagian tubuh atasnya dan bola mata yang ukurannya sangat besar seperti mau melompat dari kelopaknya ini lahir dari pasangan Nir Bahadur Karki dan Suntali Karki di rumah sakit Gaurishnkar di Charikot. Pasangan ini adalah penduduk Birkhot VDC, Dolakha. Ibu dari bayi ini memaklumkan bahawa bayinya akhirnya meninggal sejam selepas kelahirannya dan diserahkan ke rumah sakit setelah kematiannya. Polis tempatan sampai harus mengendalikan kumpulan massa ini. Bayi yang dilahirkan dengan berat 2 kg ini dilahirkan pada usia kandungan normal yaotu 9 bulan. Suntali, yang sebelumnya sudah mempunyai dua anak perempuan normal, tidak merasakan keanehan apapun selama kehamilannya. Nir Bahadur, ayahnya, mengatakan bahawa dia pun tidak memilili firasat apa-apa mengenai bayinya dan tegar atas kematian bayinya. “Saya cukup bahagia bahawa tidak berlaku apa-apa atas isteri saya” ujarnya. Ada yang mengatakan bahawa bayi ini mengalami keadaan yang disebut anencephaly, suatu kelainan saraf dengan susunan otak yang kurang upaya.Bayi seperti ini akan meninggal beberapa hari selepas kelahirannya seperti bayi cyclops. Untuk mencegahnya seorang wanita dianjurkan mengambil sayur-sayuran di awal kehamilannya. 


5. Bayi dengan Tiga Lengan

Bayi ini namanya Liu Junjie dari wilayah Anhui, China, terlahir dengan tiga lengan tahun 2006 . Pa

ra doktor berjaya membuang lengan ketiganya yang sangat jarang dan berbentuk cukup sempurna. tetapi bayi malang ini memerlukan terapi fizikal yang lama untuk membolehkan dua lengan selebihnya yang tidak mempunyai telapak dan susah digerakkan. ”Kami berharap berkongsi maklumat dengan doktor-doktor yang pernah mencari kes ini dari seluruh dunia” ujar Chen, kepala jabatan ortopedik di Shanghai Children ‘s Medical Center. ”Hal ini sangat jarang berlaku dan kami tidak banyak mempunyai maklumat untuk bertindak.


7. Bayi Terlahir dengan Berat 7,75 kg

Seorang wanita Siberia tahun 2007 melahirkan bayinya dan terkejut bila mengetahui anaknya yang ke-12 itu mempunyai berat 7,75 kg. “Kami sekeluarga terkejut” ujar ibu dari Nadia, nama bayi itu. “Selama kehamilan, saya makan apa saja. Kami tidak punya wang untuk membeli makanan-makanan khusus, jadi aku hanya makan kentang, mie, dan tomato. “Tambahnya sambil mendedahkan bahawa bayi seblumnya juga dilahirkannya dengan berat lebih dari 5 kg.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check