Cara Buat Telur Cantik Berwarna-WarniPrevious Article
10 Kereta Jutawan Yang Dilapisi EmasNext Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Z Untuk Zakar,Buku Kanak-Kanak Membaca

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Semasa berjalan-jalan di sebuah hipermarket di Cheras semalam, penulis terjumpa sebuah buku yang mengajar anak-anak yang membaca …

Yang penulis tahu, masa kecil dahulu kalau tidak silap cikgu penulis mengajar Z untuk zebra.

Tapi buku yang penulis jumpa mengajar…Z untuk zakar! Adussss…

Perlukah budak berumur 5 atau 6 tahun diajar Z untuk zakar?

Bodoh ke apa penerbit buku itu.

Memanglah secara teknikal zakar dieja dengan permulaan huruf z, dan secara teknikal betul la apa yang dicetak itu, namun seperti yang penulis cakap, perlukah tulis macam tu?

Apa takda benda lain ke nak buat contoh. Kalau bagi contoh Z untuk zorro pun lagi elok la banding dengan zakar.

Ini betul-betul takda etika dan kawalan kualiti di pihak syarikat yang menerbitkan buku berkenaan.

Dan hipermarket yang jual buku itu pun sama-sama samdol dalam kes ini.

Ini adalah contoh otak letak kat lutut, kalau bukan kat tempat z tu!

Penulis tak perlu nak jadi pakar psikologi untuk memberitahu contoh-contoh seperti yang terkandung dalam buku itu hanya memberikan pemahaman yang tidak perlu kepada kanak-kanak.

Perlu ke budak perempuan atau lelaki 6 tahun belajar mengeja zakar?

Kalau pembaca di Mynewshub.my membaca benda-benda seperti itu takpelah, pasal semua dah besar panjang. Ini takkan bebudak hendak didedahkan dengan perkara seperti itu.

Pembaca yang bujang mungkin dapat tangkap maksud penulis, dan penulis yang memang ada anak usia 5, 6 atau 7 tahun yang baru hendak belajar membaca, pastinya lebih memahami tahap kebodohan penerbit buku berkenaan.

Pihak yang berkenaan dan kementerian berkenaan terutama yang berkaitan dengan hal ehwal pengguna, sila la turun bawah buat kerja lebih sikit.

Jangan anak-anak kecil dirosakkan secara halus.

Dan tolong perjelaskan camna buku begitu boleh terlepas ke pasaran?

Oleh: AK-47@ mynewshub

. “xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ”

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check