Lagi Gambar Fouziah Gous BertunangPrevious Article
Video Zizan Tidak Dikenali Ketika Mengemis Di Bukit BintangNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Wafa Johanna de Corte Kacukan Melayu Belanda Yang Hot

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Wafa Johanna de Corte Kacukan Melayu Belanda Yang Hot

Wafa Johanna de Corte Kacukan Melayu Belanda Yang Hot“Saya pernah ditawar dengan kemewahan, termasuk wang ringgit, untuk menjadi teman sosial,” kata Wafa Johanna de Corte, 19, model kacukan Melayu-Belanda.

Menurut gadis berketinggian 175 sentimeter ini, dunia peragaan tidak ubah seperti selebriti. Ketika berada di kemuncak, ramai ingin mendekati, terutama golongan kaya yang menawarkan ‘sesuatu’ bagi tujuan menjadi teman peribadi.

“Mungkin anggapan individu tertentu, model mudah diperdaya dengan kehidupan mewah, sedangkan tidak semua sedemikian.

“Saya menolak kerana saya membabitkan diri dalam peragaan disebabkan minat. Biar saya naik dengan cara terhormat kerana saya mahu mereka menghormati profesyen ini. Mujur mereka memahami dan tidak mendesak,” katanya gadis kelahiran Damansara ini.

Penuntut Kolej Segi Damansara ini berkata, bidang peragaan baginya adalah persinggahan sementara sebelum mengejar impian menjadi wartawan penyiaran.

“Saya tidak menyangkal segelintir orang mengatakan mereka sanggup ‘mati’ untuk menceburi bidang ini. Anggapan mereka, kehidupan model mewah dan penuh glamor. Boleh pakai busana pereka terkenal dan mengenakan kosmetik berjenama antarabangsa.

“Hakikatnya, kerjaya ini ada turun naiknya. Ada yang boleh pergi jauh, tidak kurang juga bergelar peragawati ‘suam-suam kuku’ kerana persaingan hebat dalam kalangan gadis muda.

“Bagi saya berbeza, kerja ini tidak menjamin untuk masa depan, tetapi saya memilih kerana minat. Malah, dengan hasil pendapatan peragawati ini juga saya membiayai pengajian di kolej,” katanya.

Mendapat sokongan penuh ibu tercinta, Wafa bersyukur tidak menghadapi pengalaman buruk sepanjang pembabitan dalam bidang itu.

“Laluan karier saya dipantau penuh oleh ibu. Dia sering teman saya mengikuti penggambaran di luar, terutama bagi jurugambar yang dia tidak kenal.

“Sebaik mampu berdikari, saya tidak ditemani, namun biasanya saya memaklumkan di mana atau dengan siapa saya keluar,” kata pemenang New Face Model Search 2011 ini.

Wafa berkata, pengalaman menjadikan dia lebih matang untuk menangani cabaran dan godaan serta memilih sebarang acara yang ingin dijayakan.

“Bukan meletakkan harga mahal selepas popular, cuma saya perlu bijak mengenal pasti ruang serta peluang sepanjang bergiat dalam bidang ini,” katanya.

 

 

 He best look no. 1
 Super walk by a future supermodel.

 

 Super pose! by a future supermodel.

 

Comments

Tak Lupa Komen

Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check