Bomoh Suluk Dedah Rahsia Kekebalan Pengganas SuluPrevious Article
Anak Cucu Pengganas Lahad Datu Akan Balas Dendam?Next Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Tentera Malaysia Dinasihatkan Baca Kursi Lawan Ilmu Hitam Pengganas

Article   10 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Tentera Malaysia Dinasihatkan Baca Kursi Lawan Ilmu Hitam Pengganas
SHAH ALAM – Di sebalik perjuangan pasukan keselamatan yang sedang berkhidmat di Lahad Datu mempertahankan kedaulatan negara, kisah hangat yang mula berlegar-legar di media sosial kini ialah mengenai militan Sulu menggunakan ilmu hitam.
Berdasarkan gambar-gambar penceroboh yang terbunuh, mayat mereka dilihat memakai tangkal yang berbentuk sebuah buku kecil bertulisan Arab yang dipercayai al-Quran kecil dililit dengan tali di pinggang serta kain berwarna kuning di badan.
Penggunaan tangkal itu dipercayai boleh menyebabkan mereka kebal daripada ditembusi peluru pasukan keselamatan negara.
Pengerusi Muttaqa Asatizah dan Pendakwah Malaysia (Murshid), Dr Zaharuddin Abd Rahman berkata, sabda Nabi Muhammad SAW ada mengatakan bahawa haram mengamalkan ilmu hitam.
Katanya lagi, Nabi Muhammad SAW tidak menggunakan jin atau ilmu hitam ketika menghadapi musuh sewaktu usaha baginda menyebarkan Islam.
“Nabi ada menyebut, ia salah satu tujuh dosa besar dan ia adalah amalan syaitan,” katanya mengenai riwayat Abu Daud.
Beliau juga menegaskan bahawa adalah syirik hukumnya bagi sesiapa yang menggunakan ilmu hitam dan ia disokong dengan dua hadis sahih.
Mencari Kepala Kiram
“Sesiapa yang menggantung dan mengikat tangkal maka telah jatuh syirik kepada dia. Berubatlah kamu semua dan janganlah berubat dengan benda yang haram,” katanya.
Katanya lagi sambil menjelaskan sebuah riwayat oleh Ibnu Mas’ud, sesungguhnya ALLAH tidak menjadikan kesembuhan kamu dengan sesuatu yang diharamkan dan sihir merupakan kekufuran yang mengeluarkan seseorang dari agamanya.
Mencari Kepala Kiram
Selain itu, beliau juga menasihati pasukan pejuang negara di Lahad Datu dalam menghadapi situasi ini hendaklah yakin bahawa semua sihir itu tidak akan berjaya atau berkesan kecuali hanya dengan izin ALLAH.
“Banyakkan berdoa dan sentiasa mendirikan solat serta amalkan membaca ayat Kursi, semoga sihir akan patah dengan amalan-amalan baik ini.
Mencari Kepala Kiram
“Boleh juga amalkan 10 ayat dari surah al-Baqarah dari semasa ke semasa iaitu lima ayat pertama, ayat Kursi dan tiga ayat terakhir,” katanya.
Mencari Kepala Kiram .. Ehh.. dah jumpa
Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin pula tidak menafikan wujudnya sihir atau penggunaan jin untuk mendapatkan kelebihan tertentu namun jangan menganggap pengguna sihir hebat kerana sihir tersebut.
“Sihir tidak boleh menjadi sumber kekuatan kepada tentera. Sejarah membuktikan Indonesia tewas dengan Belanda dan China tewas dalam perang Candu. Kedua-dua negara ini yang terkenal dengan ilmu sihir dan jampi serapah kalah dengan teknologi yang jelas lebih hebat,” katanya.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   10 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check