LA Mengubah Justin Bieber Jadi Semakin LiarPrevious Article
7 Minit Mana Boleh Puaskan IsteriNext Article
Breaking News
 • Video Sejarah Komando Vat 69 MalaysiaSejarah Komando Vat 69 Malaysia¬† Rancangan yang di petik dari Astro Channel History , Vat 69 Malaysia Very Able Troopers yang mengiktirafkan Vat 69 ini sebagai pasukan yang terbaik dan di [...]
 • Bapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad DatuBapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad Datu LAHAD DATU: Setelah 11 hari bersembunyi di hutan dengan hampir setiap hari mendengar bunyi tembakan, seorang bapa akhirnya nekad [...]
 • Gambar Anwar Beraksi Dengan Lelaki,Video Akan MenyusulGambar Anwar Beraksi Dengan Lelaki,Video Akan Menyusul Menerusi satu blog yang baru diwujudkan. Blog tu terbitkan artikel pertama pada hari khamis, 14 mac 2013.Artikel itu menceritakan tentang hubungan seks sambil memaparkan [...]

Latest Hot

Tebusan 1 Polis,2 Tentera Dan 1 Ahli Umno Akan Dibebaskan Jika Ada Gencatan Senjata-Penceroboh

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Tebusan 1 Polis,2 Tentera Dan 1 Ahli Umno Akan Dibebaskan Jika Ada Gencatan Senjata-Penceroboh
SHAH ALAM – Jamalul Kiram III, yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu, mengulangi tawaran untuk mengadakan gencatan senjata selepas permintaan awal semalam ditolak oleh Malaysia.
Dipetik portal ABS-CBNnews Filipina, jurucakap Sultan Sulu mengemukakan tawaran kali kedua lewat semalam selepas ditolak oleh Perdana Menteri,
Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi petang semalam.
“Kerajaan Malaysia menolak terus permintaan (diadakan gencatan senjata)… mandatnya sebelum mengiktiraf gencatan senjata unilateral yang dibuat oleh Sultan Sulu, mesti menyerah, kata mereka, ‘militan’ kepada mereka. Oleh itu, respons kepada itu, saya mahu mengulangi bahawa Kesultanan Sulu sekarang mengisytiharkan akan mengakhiri permusuhan secara unilateral,” kata Abraham Idjirani, jurucakap Kesultanan Sulu.

Abraham juga berkata, pihaknya akan mengatur proses membebaskan tahanan – empat rakyat Malaysia yang terdiri daripada seorang anggota polis, dua anggota tentera dan seorang pegawai kerajaan jika gencatan senjata dipersetujui oleh Putrajaya.

“Kami ingin memasukkan pengumuman menamatkan permusuhan bahawa Kesultanan Sulu, di bawah kepimpinan Sultan Jamalul Kiram III, bersedia untuk tukar tahanan perang,” katanya lagi.
“Pasukan Keselamatan Diraja (di Lahad Datu) tidak ada tahanan tetapi rakyat yang bangkit di Semporna ada, jadi kami akan minta mereka. Kami akan mendesak mereka patuh mandat Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu,” katanya lagi.

Sidang Media Sultan Sulu,Dakwa Dah Tahan 4 Tebusan…


Semalam, Najib menegaskan bahawa Kuala Lumpur tidak akan menimbang sebarang permintaan gencatan senjata selagi kumpulan penceroboh militan tidak meletak senjata tanpa syarat.
Najib, yang melawat Sabah selepas tiga hari pasukan keselamatan melancarkan serangan terhadap kumpulan penceroboh bersenjata di Lahad Datu, berkata Presiden Filipina Benigno Aquino III telah menghubungi beliau untuk mendapatkan reaksi Malaysia berhubung kenyataan Jamalul mengenai gencatan senjata.
“Saya bagi tahu Presiden Aquino bahawa mereka perlu letak senjata tanpa syarat dan senjata itu perlu diserah kepada kita,” katanya.
Jamalul meminta pihaknya meletak senjata di Lahad Datu selepas beberapa anggota kumpulannya terbunuh dalam gerakan ofensif pasukan keselamatan Malaysia.
 • Video 7 Batalion Tentera Dihantar Ke Sabah
 • 500 Tentera Sultan Sulu Mendarat Di Sepanggar Bay …
 • Remaja Belot Pada Negara Dikesan Pada Facebook?
 • Puteri Sulu Kantoi Bohong Gambar Palsu
 • Fans JAMBU Antara Yang Terkorban Di Semporna
 • Gambar Dan Biodata 6 Perwira Yang Syahid
 • Terkini, 30 Penduduk Kampung Tg Batu Ditawan Pence…
 • Guru Agama Dan Penduduk Kampung Serang Polis
 • Tentera Sulu Ke Sabah Kerana Janji Najib?
 • Tentera Malaysia Akan Perang Habis-Habisan Dalam 2…
 • Senarai 6 Polis Syahid Dan Seorang Polis Wanita Ja…
 • 9 Sultan Sulu Berebut Takhta
 • Penceroboh Kejam Bunuh Polis Baik
 • Penceroboh Sebenarnya Istihar Perang Pada Sabah
 • Comments

  Tak Lupa Komen

  Article   0 Comments
  Banner
  Banner
  Banner
  Banner
  Advertise Text Here[RM20]

  Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

  Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

  Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

  Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

  Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
  ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check