Kreatif Bila Amoi Jadikan Lubang Sebagai LukisanPrevious Article
Hanya Allah Mampu Gerakkan Hati Bapa Saiful-AzizahNext Article
Breaking News
  • 10 Singki Bentuk Moden Tapi Pelik1. Splash Sink Pada sesapa yang tengah nak tukar singki baru.Elok la usha-usha sinki pelik kat sini.2. Poor Little Fish Sink3. Waterfall Sink4. Sperm Shaped Sink5. Martini Sink6. Crevasse Prep Sink7. [...]
  • Gambar Ular Sawa Kuning Jadi Teman Serumah Sapa sanggup bela haiwan yang ngeri bagi kebannyakkan kat rumah ? Ular sawa ni juga dibela oleh blogger wanita Malaysia bawah ni.Kalau korang berminat tengok dia dan ular boleh masuk SINI Gambar [...]
  • Gambar Megan Fox Kantoi Meraba PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" Pakwe [...]

Latest Hot

Tahi Lembu Di Jadikan Penyegar Udara Oleh Pelajar Indonesia

Article   3 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Tahi Lembu Di Jadikan Penyegar Udara Oleh Pelajar Indonesia

Seperti yang kita sedia maklum, tahi merupakan bahan kumuh yang dibuang oleh badan yang mempunyai bau yang amat busuk..Namun, di Indonesia, dua orang pelajar di sana telah menggunakan tahi lembu sebagai bahan untuk penyegar udara..Pasti ada yang tertanya-tanya, bagaimana sesuatu bahan yang busuk boleh menjadi bahan utama penyegar udara..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..


Dua pelajar Sekolah Tinggi Indonesia, Dwi Nailul Izzah dan Rintya Aprianti Miki memenangi hadiah pertama dalam Projek Sains Olympiad negara hasil ciptaan mereka membuat penyegar udara daripada najis lembu yang mesra alam.

Penyegar udara itu dikatakan mempunyai wangian herba semulajadi dan baik untuk kesihatan manusia kerana penyegar udara ini tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya seperti produk penyegar udara lain di pasaran.


Pelajar tersebut mengutip tahi lembu dari ladang lembu di Rempit Kabupaten Jawa Timur dan membiarkan tahi lembu itu menapai selama tiga hari. Mereka kemudiannya mengekstrak air dari tahi lembu yang dicampur dengan air kelapa.  


Cecair tersebut disuling untuk mengeluarkan segala kekotoran. Akhirnya produk penyegar udara terhasil daripada cecair dengan aroma herba semulajadi daripada makanan lembu dihadamkan.


Dua pelajar ini akan mewakili Indonesia ke The International Environment Project Olympiad race (INEPO)’ di Istanbul’. 
Comments

Tak Lupa Komen

Article   3 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check