Yassin Akhirnya Pilih Maya KarinPrevious Article
Awek Paling Cun Kalahkan Awek KoreaNext Article
Breaking News
  • Papa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi HantuPapa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi Hantu PETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai seorang yang "mesra" dan "peramah" dengan semua orang. Pengarah [...]
  • Pengganas Wanita Kiram Tawan Penduduk LAHAD DATU - Seorang penduduk Kampung Tanjung Batu dekat sini melalui saat genting dan menakutkan selama 28 jam apabila dijadikan tebusan selepas rumahnya ditawan 22 pengganas Sulu termasuk dua wanita [...]
  • Tolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas KiramTolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas Kiram PASIR GUDANG – Persatuan Suluk Bersatu Sabah (PSBS) menggesa kerajaan dan media tempatan menukar panggilan pengganas Sulu kepada pengganas Kiram.Pemangku Presidennya, Faizal Sisar berkata, [...]

Latest Hot

Review Nokia Lumia Yang Canggih

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

TERUS mempertaruh sistem operasi Windows pada gajet selular Lumia mereka, syarikat teknologi Nokia memperkenalkan dua lagi model terkini untuk platform sama.

Kali ini, Nokia Lumia 610 disasarkan untuk pengguna baru yang mahu berjinak-jinak dengan peranti telefon pintar sementara Nokia Lumia 900 pula bakal menawarkan pengalaman komunikasi sempurna.

Menurut Pengurus Pasaran Produk Nokia Malaysia, Glen Cha, kedua-dua model berkenaan dicipta dengan prestasi terbaik demi melengkapkan aktiviti bekerja dan berhibur.

”Bagi Lumia 610, walaupun direka untuk pengguna amatur, namun ia masih menawarkan fungsi dan spesifikasi sangat kompetitif.

”Manakala Lumia 900 pula yang menggabungkan gaya dan teknologi pasti akan memberi kepuasan operasi kepada pengguna,” katanya pada taklimat media di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Lumia 610 dilengkapi paparan skrin 3.7 inci beresolusi tinggi, kamera lima megapiksel serta memori binaan dalam lapan gigabit (GB).

Ia turut disempurnakan bersama kemasan metalik, reka bentuk nipis, capaian Wi-Fi serta fungsi flip untuk senyap.

Melihat pula kecemerlangan Lumia 900, ia terbina bersama rangka poli karbonat unik serta dilengkapi skrin AMOLED bersaiz 4.3 inci sesuai untuk kepuasan tontonan maksimum.

Lebih menarik, menerusi teknologi ClearBlack, peranti itu menawarkan paparan dan warna sangat jelas walaupun berada di bawah terik matahari.

Untuk fungsi pengimejan, Lumia 900 dilengkapi kamera berkuasa lapan megapiksel dengan kelebihan lensa Carl Zeiss, lampu flash LED berkembar, pemfokusan auto dan berskrin luas.

Kamera hadapannya beresolusi satu megapiksel sesuai untuk rakaman foto berkualiti serta menyokong aktiviti panggilan video.

Pengguna Lumia 900 juga tidak perlu risau tentang jangka hayat kuasa telefon mereka kerana ia mempunyai ketahanan bateri maksimum hanya dengan sekali cas.

Kelebihan lain Lumia 900, ia menyokong platform pelayaran Internet HTML 5 dan akses kepada storan awan dikenali sebagai SkyDrive.

Daripada segi fungsi antara muka utama untuk kedua-dua peranti itu, ia tersedia dalam paparan berpetak yang dikemaskini dalam masa nyata dikenali sebagai Live Tiles.

Menerusinya, pengguna boleh mencapai semua aplikasi seperti laman web rangkaian sosial, mesej, temujanji serta akses foto dan muzik secara lebih cepat.

Bagi aplikasi People Hub pula, ia akan mengintegrasi kesemua kontak pengguna bersama akaun laman sosial seperti Facebook, Twitter dan Linkedln bagi kemudahan paparan hanya pada satu klik.

Pelayaran Internet juga akan menjadi lebih produktif melalui model-model Lumia ini kerana ia disokong platform Internet Explorer 9 dan pelayar Bing selain aplikasi kerjaOffice serta Outlook Mobile.

Akhir sekali, kedua-duanya turut tersedia bersama aplikasi Nokia Maps dan Nokia Drive untuk kemudahan navigasi perjalanan di 100 buah negara seluruh dunia.

Nokia Lumia 610 dengan pilihan warna hitam, putih, merah jambu dan biru kini ditawarkan pada harga RM699 manakala Lumia 900 berkapasiti storan 16 gigabit (GB) dijual pada harga RM1,799 untuk warna biru, hitam dan putih.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check