Jenis Gangguan Seksual Di SekolahPrevious Article
Gambar Remaja Bermandi Darah Ditembak PolisNext Article
Breaking News

Latest Hot

Pilu Andai Mesin Ini Terhenti

Article   1 Comment
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
ALOR SETAR – Anak bongsu dari enam beradik yang menderita sakit paru-paru sejak 11 tahun lalu merayu simpati orang ramai untuk meringankan beban yang ditanggungnya.
Mohd Sofee Mohamad Ismail, 35, dari Jalan Putra, di sini, kini hanya bergantung sepenuhnya kepada mesin bantuan pernafasan memandangkan sebahagian paru-parunya rosak dipercayai berpunca daripada penyakit tibi.
Beliau berkata, pihak hospital memaklumkan bahawa kerosakan paru-paru itu kekal dan teruk serta tidak ada harapan untuk sembuh.
“Saya sudah tidak boleh bergerak bebas seperti dahulu dan hanya mampu buat aktiviti ringan di rumah.
“Lebih menyedihkan sepanjang hayat hanya perlu bergantung kepada mesin oksigen ini,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Mohd Sofee kini berdepan dengan masalah kewangan memandangkan dirinya tidak bekerja dan tidak punyai pendapatan tetap bagi menampung kos hidup dan perubatan.
“Saya tidak boleh bekerja, macam mana saya nak cari duit. Bantuan yang diberi Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sebanyak RM150 sebulan pun tidak cukup.
“Kadang-kadang nak makan pun susah dan ada kalanya tidak makan. Mana tidaknya, berbekalkan hanya RM150 yang diberi JKM itulah saya gunakan untuk servis mesin oksigen setiap enam bulan sekali antara RM250 hingga RM300,” katanya.@sinarharian

Orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan boleh berbuat demikian menerusi akaun Bank Islam 02011020934733 atas nama Mohd Sofee Mohamad Ismail atau terus menghubunginya di talian 012-5470140.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   1 Comment
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check