Filipina Sepatutnya Lawan Malaysia,Bukan Sokong-MNLFPrevious Article
Dua Juvana Tidak Mengaku Séks Luar TabiiNext Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Pengganas Di Biayai Kuasa Asing

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Pengganas Di Biayai Kuasa Asing

Bangi: Bekas Panglima Markas Medan Tentera Darat, Datuk Seri Zaini Mohamad Said yakin kumpulan pengganas asing yang menceroboh Sabah didukung kuasa asing yang mempunyai niat menghuru-harakan negara bagi kepentingan tertentu.
Beliau yang digelar Panglima Sauk susulan kejayaan menumpaskan kumpulan Al-Maunah di Bukit Jenalik, Sauk, Perak pada 2000, berkata berdasarkan pengalamannya selama 26 tahun dalam pasukan gerak khas Angkatan Tentera Malaysia (ATM), kumpulan penceroboh itu memang dilatih dan diberi perlindungan oleh kuasa luar.
 
Zaini berkata, sejak kes pencerobohan di Lahad Datu pada awal Februari itu, terlalu banyak petunjuk yang menjurus kepada campur tangan pihak tertentu.

Cukup kenal pengganas

“Fikirkan secara logik, kenapa berlaku sekarang ketika Malaysia bersiap menghadapi pilihan raya. Kenapa mereka tidak melakukannya sebelum ini atau selepas pilihan raya. Kedua, dari mana mereka dapat sumber cukup banyak untuk masuk ke Sabah.
 
“Saya cukup kenal mereka (kumpulan pengganas), tapi jangan tanya bagaimana saya kenal. Secara asasnya, mereka cukup miskin, hidup pun susah. Bagaimana nak tanggung kos sewa atau beli bot laju angkut lebih 200 orang ke perairan negara,” katanya.
Beliau yang menyampaikan ceramah umum ‘Campur Tangan Asing: Ancaman Keselamatan Negara’ di Bandar Baru Bangi, malam tadi, berkata usaha untuk menggulingkan kerajaan termasuk di Malaysia memang sudah lama berlaku dan ketika ini, gerakan itu banyak berselindung di sebalik gerakan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dibiaya dana asing.
Bahkan, baru-baru ini, Zaini mengaku, beliau sendiri menerima risalah daripada NGO tertentu yang memberikan panduan bagaimana menjatuhkan kerajaan dan perkara itu tidak boleh dipandang remeh.
“Saya sendiri dilatih di Amerika Syarikat pada 1970-an dalam bidang perang gerila, sabotaj dan letupan. Pergerakan mereka (kumpulan pengganas) memang menyamai corak latihan ala-Amerika, mahir taktik gerila dan susah nak lawan,” katanya.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check