(video) Lagi 6 Polis Terkorban,6 Penceroboh Maut Dalam Operasi 'Tebusan'Previous Article
Penceroboh Kejam Bunuh Polis BaikNext Article
Breaking News
  • Video Sejarah Komando Vat 69 MalaysiaSejarah Komando Vat 69 Malaysia  Rancangan yang di petik dari Astro Channel History , Vat 69 Malaysia Very Able Troopers yang mengiktirafkan Vat 69 ini sebagai pasukan yang terbaik dan di [...]
  • Bapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad DatuBapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad Datu LAHAD DATU: Setelah 11 hari bersembunyi di hutan dengan hampir setiap hari mendengar bunyi tembakan, seorang bapa akhirnya nekad [...]
  • Gambar Anwar Beraksi Dengan Lelaki,Video Akan MenyusulGambar Anwar Beraksi Dengan Lelaki,Video Akan Menyusul Menerusi satu blog yang baru diwujudkan. Blog tu terbitkan artikel pertama pada hari khamis, 14 mac 2013.Artikel itu menceritakan tentang hubungan seks sambil memaparkan [...]

Latest Hot

Penceroboh Sebenarnya Istihar Perang Pada Sabah

Article   3 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Penceroboh Sebenarnya Istihar Perang Pada Sabah
SHAH ALAM – Pasukan keselamatan negara perlu bertindak tegas terhadap sekumpulan penceroboh di Lahad Datu yang dilihat mengancam keselamatan negara.
Ketua Kluster Politik, Keselamatan dan Hal Eh-wal Antarabangsa Majlis Profesor Negara (MPN), Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata, Sabah adalah sebuah wilayah Malaysia.
 
Oleh itu, pasukan keselamatan mesti mempertahankan kedaulatan negara daripada sebarang ancaman pihak asing.
Katanya, pencerobohan sekumpulan orang yang dikatakan sebagai tentera kerajaan kesultanan Sulu itu adalah satu pencabulan ke atas Malaysia.
 
“Kerajaan dan pasukan keselamatan negara sudah beri amaran, masa dan peluang berunding agar berundur, tetapi berlaku ketegangan hingga korbankan anggota keselamatan kita.
 
“Mereka ini ibarat isy-tiharkan perang ke atas negara kita. Justeru kita tidak boleh biarkan keselamatan, nyawa dan negara berada dalam situasi bahaya,” katanya.
Mustafa berkata, sebagai negara berdaulat dan merdeka, pasukan keselamatan mesti mempertahan maruah negara dengan apa cara sekali pun.
 
“Mana-mana negara pun pasti akan mengambil tindakan tegas sekiranya situasi seperti ini berlaku. Ini bukan lagi soal kemanusiaan, tetapi soal keselamatan dan ancaman terhadap negara.
Menurutnya, mana-mana pihak pun tidak boleh mengecam tindakan keras yang dikenakan terhadap penceroboh demi mempertahankan maruah negara.
“Sekiranya wujud kecaman terhadap tindakan keras pihak keselamatan, mereka adalah golongan tidak patriotik dan tidak layak menjadi warga Malaysia.
Mustafa berkata, situasi sebenar yang berlaku perlu dijelaskan kepada orang ramai supaya mereka faham dan tidak ada yang cuba mempolitikkan insiden tersebut.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   3 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check