Panduan Seks Suami Isteri (Bacaan Dewasa)Previous Article
Gadis 17 Tahun Selamba Kelar Leher IbuNext Article
Breaking News
  • Video Kontroversi Serangan Pyongyang Pada Rumah Putih PYONGYANG - Korea Utara telah menghasilkan sebuah lagi video berunsur provokasi menunjukkan Rumah Putih dan bangunan Kongres di Amerika Syarikat (AS) diserang yang dilihat akan meningkatkan lagi ketegangan antara kedua-dua [...]
  • Lancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramLancar Perang Gerila,Arahan Baru KiramKUALA LUMPUR: Jamalul Kiram III yang mengakui dirinya Sultan Sulu telah menarik balik gencatan senjata bagi pihaknya dan mengarahkan pengikutnya di Sabah menjalankan perang gerila keatas [...]
  • Agbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di FilipinaAgbimuddin Kiram Sudah Berjoget Di Filipina KUALA LUMPUR - Pihak berkuasa keselamatan negara yakin telah melumpuhkan kumpulan penceroboh pengganas Sulu di Lahad Datu, Sabah, dengan ketua kumpulan itu dipercayai melarikan diri [...]

Latest Hot

Panduan Malam Pertama Yang Bahagia

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Malam pertama adalah malam yang paling dinantikan oleh setiap pasangan pengantin baru. Satu pengalaman yang selama ini hanya mereka dengar atau baca dari buku atau sumber lain, kini benar-benar akan mereka alami sendiri.

Pasangan muda khususnya gadis kebanyakkannya belum mengetahui apa yang harus dilakukan saat menghadapi malam pertama. Mereka biasanya takut dan membayangkan rasa sakit ketika melayari malam pertama.

Perkara sebaliknya pula dirasakan oleh si teruna, dalam debar mereka biasanya tidak sabar untuk mengalami sendiri peristiwa yang akan diingati seumur hidup. Sikap terburu-terburu pada malam pertama tanpa memikirkan perasaan pasangan mampu menghilangkan nikmat yang sepatutnya dirasai bersama pada malam pertama pengantin baru. Untuk mencapai kenikmatan bersama beberapa perkara harus diberi perhatian oleh kedua-dua pengantin.


Persiapan Fizikal

Pengantin perempuan kebiasaanya lebih penat memandangkan kebanyakan mereka tidur lewat sehari sebelum majlis perkhawinan berlangsung dan harus bangun awal untuk persiapan hari perkhawinan. Sebaiknya, si suami hendaklah melihat dan bertanyakan keadaan fizikal isterinya sebelum melakukannya. Malam pertama tidak semestinya harus dijalani pada malam sesudah majlis perkhawinan. Sekiranya pasangan kepenatan, apa salahnya menunggu keesokan harinya dimana kedua-duanya sudah bersedia untuk melalui malam pertama.

Persiapan Mental

Bagaimana dengan persiapan mental dan psikologi anda? Apakah anda sudah benar-benar bersiap sedia untuk malam itu? Sering kali kenikmatan malam pertama tidak dapat dirasakan dengan maksima kerana ketidaksediaan mental dan psikologi oleh pasangan pengantin baru.

Jika salah seorang daripada anda belum bersedia secara mental dan psikologi, maka seeloknya berterus terang supaya keduanya bahagia pada malam pertama yang bakal dilalui.


Cukupkan Ilmu Di Dada

Hubungan suami isteri bagi pengantin baru adalah bidang baru yang perlu dipelajari lebih lanjut. Ia boleh diibaratkan anda akan ke satu destinasi. Kalau sebelum sampai, anda hanya mendengar. Apabila sudah sampai, anda akan melihat sendiri tempat tersebut.

Jadi, sebaiknya bekalkan diri anda dengan pengetahuan yang memandai tentang hal ini. Pengetahuan ini akan memberi panduan untuk melakukannya dengan betul dan seterusnya mencapai kepuasan. Suami harus tahu bahawa isterinya memiliki respons yang berbeza. Lelaki jauh lebih mudah terangsang, sedangkan wanita memerlukan waktu yang lebih lama. Sekiranya suami mengetahui hal ini, pastinya mereka tidak akan terburu-buru.

Tahu Bahagian Tubuh Yang Sensitif
Apakah anda telah tahu tentang bahagian tubuh yang sensitif terdadap rangsangan pada diri anda dan pasangan? Pengetahuan tentang hal ini akan memudahkan suami memahami sama ada isterinya sudah bersedia atau tidak.


Jangan Makan Berlebihan

Saranan ini lebih ditujukan kepada pengantin lelaki. Sebelum menikmati malam pertama, sebaiknya anda jangan makan terlalu banyak. Jika anda makan terlalu banyak maka akan terjadi adalah sebahagian besar darah akan berkumpul dibahagian perut anda untuk membantu proses percernaan makanan. Akibatnya anda tidak akan mencapai ‘ketegangan’ yang dikehendaki dan seterusnya membuatkan anda dan pasangan tidak mencapai kepuasan dalam hubungan seksual.


Tinggalkan Kenangan Yang Indah

Peristiwa pada malam pertama akan meninggalkan kesan yg mendalam. Ia akan menjadi kenangan indah buat pasangan suami isteri. Untuk itu, pastikan anda melakukannya dengan penuh kelembutan dan tatatertib supaya yang ditinggalkan adalah kenangan indah semuanya.Peristiwa pada malam pertama akan meninggalkan kesan yg mendalam. Ia akan menjadi kenangan indah buat pasangan suami isteri. Untuk itu, pastikan anda melakukannya dengan penuh kelembutan dan tatatertib supaya yang ditinggalkan adalah kenangan indah semuanya.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check