Budak 12 Tahun Korban Terbaru Lahad DatuPrevious Article
Kek Bayi Hidup Dimakan Untuk Raikan Cahaya MataNext Article
Breaking News

Latest Hot

Misteri Tedung Selar Suka Kejar Orang Kampung Terungkai

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Mohd Hamdan berkata, dia terima panggilan daripada penduduk mengenai kehadiran ular di kebun getah berhampiran Sekolah Kebangsaan Kampung Bedal itu kira-kira jam 10.15 pagi.
“Pemanggil beritahu takut nak keluar menoreh kerana ular sama pernah kejar dia beberapa hari lalu. Saya minta bantuan bomba untuk kepung ular ini di kawasan kebun getah supaya tidak terlepas lari,” katanya, kelmarin.
KUALA KRAI – Operasi menangkap ular tedung selar di Kampung Bukit Sireh, dekat sini, kelmarin, dikejutkan dengan penemuan 40 telur haiwan itu, sekali gus menjelaskan tindakan agresif reptilia berbisa itu termasuk mengejar penduduk beberapa hari lalu.
Ular sepanjang tiga meter itu ditangkap penjinak ular, Mohd Hamdan Mahadi bersama tiga anggota Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krai di sebuah kebun getah di kampung itu, jam 10.30 pagi.
Mohd Hamdan berkata, selepas reptilia berbisa itu berjaya dijinakkan, pemeriksaan di kawasan sekitar menemui 40 telur ular dipercayai hampir menetas di pangkal sebatang pokok getah dalam kebun berkenaan.
“Ada 40 biji semua tetapi enam pecah dan selebihnya saya bawa balik. Saya akan letak telur ini dalam bekas sesuai dan biarkan sehingga menetas, mungkin dalam dua hingga tiga minggu lagi,” katanya.
Sementara itu, Mohd Hamdan berkata, tedung selar antara segelintir spesies ular yang membina sarang, bertelur dan mengeram sehingga telur hampir menetas.
“Tedung selar antara ular paling ganas, liar dan agresif ketika menjaga sarangnya. Selalunya tedung selar akan tinggalkan sarang sebelum telur menetas untuk elak daripada makan anaknya sendiri,” katanya.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check