Koleksi Gambar Cantik Rumah Dalam TamanPrevious Article
Shila Amzah Syukur Putus Cinta Awal,Akan Menetap Di ShanghaiNext Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Kawasan Yang Mungkin Ditangguhkan Undi PRU 13

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This ArticleKawasan Yang Mungkin Ditangguhkan Undi PRU 13

Kerajaan mengisytiharkan lima daerah di pantai timur Sabah, sebagai Kawasan Keselamatan Khas Sabah. Ia bertujuan menjaga kedaulatan dan keselamatan kawasan berkenaan.

DATUK SERI MOHD NAJIB TUN RAZAK / PERDANA MENTERI
“Saya ingin beri keyakinan pada rakyat Sabah bahawa dalam soal keselamatan dan kedaulatan Sabah, kerajaan akan lakukan apa saja untuk jamin keamanan dan keselamatan dan kedaulatan Sabah.

Untuk menyokong apa yang saya nyatakan sebagai pendirian kerajaan Malaysia, saya ingin umumkan kewujudan kawasan special security area, akan meliputi kawasan dari Kudat ke Tawau dan merangkumi Sandakan, Semporna, Lahad Datu dan Kudat, cadangan ini dipersetujui jemaah menteri dan hari ini saya umumkan hasrat kerajaan untuk wujudkan area ni dan akan ditempatkan di Lahad Datu”.

Beliau menjelaskan, langkah itu bertujuan memberi keyakinan kepada rakyat bahawa kerajaan akan melakukan apa sahaja demi menjamin keamanan dan kedaulatan Sabah.

Ini adalah kali kedua kawasan seumpama itu diwujudkan, selepas kawasan kawalan keselamatan Rajang, Rascom, di Sarawak pada tahun 1972.

Pembentukan Rascom diisytiharkan oleh Perdana Menteri ketika itu, Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein, bagi menghapus ancaman pengganas komunis.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check