Rahsia Siapa Pengkhianat Di Lahad Datu Terbongkar EsokPrevious Article
Surat Pendedahan Rahsia Terbuka Untuk MahathirNext Article
Breaking News
  • Papa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi HantuPapa Gomo Seorang Bekas Banduan Yang Juga Pengundi Hantu PETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai seorang yang "mesra" dan "peramah" dengan semua orang. Pengarah [...]
  • Pengganas Wanita Kiram Tawan Penduduk LAHAD DATU - Seorang penduduk Kampung Tanjung Batu dekat sini melalui saat genting dan menakutkan selama 28 jam apabila dijadikan tebusan selepas rumahnya ditawan 22 pengganas Sulu termasuk dua wanita [...]
  • Tolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas KiramTolong Tukar Pengganas Sulu Kepada Pengganas Kiram PASIR GUDANG – Persatuan Suluk Bersatu Sabah (PSBS) menggesa kerajaan dan media tempatan menukar panggilan pengganas Sulu kepada pengganas Kiram.Pemangku Presidennya, Faizal Sisar berkata, [...]

Latest Hot

Hanya Boleh Tuntut Sabah Melalui Perbincangan-Presiden Aquino

Article   2 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Hanya Boleh Tuntut Sabah Melalui Perbincangan-Presiden Aquino
MANILA – Presiden Filipina, Benigno Aquino menegaskan isu tuntutan ke atas Sabah hanya boleh diselesaikan melalui rundingan damai.
Media tempatan melaporkan, beliau juga membidas tuduhan mengaitkan dirinya dalam konflik tersebut apabila didakwa membenarkan 800,000 warga Filipina untuk tinggal dan bekerja di wilayah itu.
“Masalah tidak dapat diselesaikan degan tergesa-gesa atau menggunakan ancaman kuasa. Kita perlu mengadakan perbincangan mendalam bagi menyelesaikan masalah ini.
 
“Isu ini sangat rumit. Perdana Menteri Malaysia tidak mudah untuk bersetuju melepaskan tanah yang tertakluk di bawah undang-undang negaranya untuk diserahkan kepada mana-mana individu,” katanya dipetik Globalnation.inquirer.
Aquino juga berpendapat, Jamalul mempunyai pengikut sulit yang membantu kumpulan itu dalam membiayai kos serangan tersebut.
Sementara itu, jurucakap keluarga Jamalul, Abraham Idjirani berkata, serangan ini terpaksa dilakukan selepas kerajaan Filipina enggan melayan tuntutan mereka.
Beliau juga mengesahkan, segala kos ‘peperangan’ itu dibiayai sendiri oleh pengikut Jamalul tanpa campur tangan daripada pihak luar.
Idjirani mendakwa, beliau telah bercakap dengan Agbimuddin melalui telefon kelmarin dan mengesahkan dia masih berada di Sabah dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   2 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check