8 Alasan 18sx Dilarang Anak Ke ZooPrevious Article
Semua Sekolah Di Selangor Dan KL Ditutup EsokNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Koleksi Gambar Bila Artis Dijadikan Patung Lilin

Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Koleksi Gambar Bila Artis Dijadikan Patung Lilin

Koleksi Gambar Bila Artis Dijadikan Patung Lilin-Patung lilin biasanya menjadi kegemaran bagi pelancong untuk mengabadikan gambar.Patung ini dibuat seiras mungkin seperti artis terkenal dan juga mengikut bentuk fizikal dan ketinggian yang sama.

Russell Brand

Guess Which of These Two is Wax Figure

Helen Mirren

Guess Which of These Two is Wax Figure

Sir Patrick Stewart

Guess Which of These Two is Wax Figure

Britney Spears

Guess Which of These Two is Wax Figure

Camilla Parker

Guess Which of These Two is Wax Figure

Queen Elizabeth

Guess Which of These Two is Wax Figure

Boris Johnsons

Guess Which of These Two is Wax Figure

Read Madrid

Guess Which of These Two is Wax Figure

Jim Carey

Guess Which of These Two is Wax Figure

Little Britain Lou and Andy

Guess Which of These Two is Wax Figure

Amy Winehouse

SHAH ALAM 20 Jun – Taman tema digital, i-City hari ini memperkenalkan tarikan terbaharunya iaitu muzium lilin interaktif pertama di Malaysia, The Red Carpet yang menampilkan patung-patung bintang filem dan selebriti terkenal dunia yang akan dibuka kepada umum pada Ogos ini.

Pengerusi Eksekutif I-Berhad, Tan Sri Lim Kim Hong berkata, The Red Carpet yang dibangunkan dengan pelaburan sejumlah RM25 juta itu disasarkan dapat menarik sejumlah 60,000 pengunjung setiap bulan ke taman tema tersebut.

“The Red Carpet@i-City merupakan muzium lilin pertama di Malaysia yang menampilkan bintang-bintang terkenal dengan keluasan 30,000 kaki persegi dan kelihatan sama seperti susunan Oscar.

“Pameran patung lilin tersebut akan menjadi produk pelancongan bagi Tahun Melawat Malaysia 2014 yang mampu menarik pelancong dari dalam dan luar negara dengan memberikan pengalaman kepada mereka mengenali lebih rapat dengan bintang dan personaliti terkenal.

Lim Kim Hong (kiri) dan Monica Ong bergambar patung lilin pada majlis pengenalan logo muzium lilin interaktif pertama di Malaysia, The Red Carpet di Shah Alam, semalam.

“Selain itu, muzium lilin tersebut dapat memberikan pendidikan kepada para pengunjung melalui cara menggembirakan terutama bagi mereka yang datang secara berkeluarga,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan pengenalan logo The Red Carpet di sini hari ini. Turut hadir Pengarah I-Berhad, Monica Ong

Gimik pelancaran itu menampilkan bintang istimewa, ‘Mr Bean’ yang berada di The Red Carpet.

Kim Hong berkata, The Red Carpet menampil sejumlah 100 personaliti membabitkan tokoh sepanjang sejarah dan personaliti semasa dalam enam tema iaitu World Icons, Celebrities, Sport Stars, World Book of Records, All Stars Café and Interactive.

“The Red Carpet i-City membolehkan para pengunjung dari segenap lapisan mendekati dan mengenali secara peribadi personaliti terkenal dan mengambil peluang berinteraksi dan mengabadikan gambar kenangan dengan ‘selebriti’ tersebut.

”Ini sudah pasti akan menambah kegirangan dalam hidup mereka dengan menjadi seorang ‘bintang’ bersama ‘bintang filem terkenal,” katanya-utusan

 

Comments

Tak Lupa Komen

Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check