Hantar Mesej Lucah Supaya Carmen Bayar Sewa RumahPrevious Article
7 Kes Kematian Akibat Pengaruh Video GamesNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Bapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad Datu

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Bapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad Datu
Bapa Dan 4 Anak Kecil 10 Jam Keluar Dari Hutan Lahad Datu

LAHAD DATU: Setelah 11 hari bersembunyi di hutan dengan hampir setiap hari mendengar bunyi tembakan, seorang bapa akhirnya nekad membawa isteri dan empat anak kecilnya berjalan kaki sejauh 10 kilometer ke pusat pemindahan sementara di Dewan Fajar Harapan.


Tindakan meninggalkan rumah di kampung Tanjung Labian hanya dibuat oleh Rustam Edan, 55, semalam selepas mereka kehabisan bekalan makanan dan mengambil kira faktor keselamatan anak-anaknya yang berusia antara 4 dan 12 tahun.

“Kami keluar dari rumah pukul 5 pagi dan selepas 10 jam berjalan kaki, kami akhirnya tiba di Dewan Fajar Harapan pada pukul 3 petang,” katanya ketika ditemui di pusat pemindahan itu.
 

pic hiasan

Rustam yang bekerja sebagai penjaga ladang kelapa sawit milik saudaranya di kampung itu, berkata ketika itu semua penduduk kampung telah meninggalkan rumah mereka berikutan kehadiran kumpulan pengganas Sulu di Kampung Tanjung Batu.

“Kami anak beranak yang masih tinggal di situ,” katanya yang memberi alasan tidak tahu untuk tinggal di mana sekiranya mereka berpindah.

Menceritakan semula pengalaman yang dihadapi keluarganya, Rustam berkata setiap kali mendengar bunyi tembakan, beliau akan membawa keluarganya bersembunyi di dalam hutan.

“Kami hanya kembali ke rumah jika tiada sudah bunyi tembakan,” katanya.

Beliau berkata mereka mengambil masa yang lama untuk tiba di dewan itu kerana terpaksa melalui jalan kampung dan banyak berhenti akibat penat.

Sebaik tiba di dewan pemindahan, petugas Jabatan Kesihatan menjalankan pemeriksaan kesihatan terhadap Rustam, isteri dan anak-anaknya yang
masing-masing berusia 12, 9, 3 tahun dan lapan bulan.

Kesemua mereka yang dalam keadaan lesu diberi makanan dan kelengkapan lain.- Bernama

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check