Gambar Pertandingan Manhunt International 2012Previous Article
Gambar Sebenar Rey MysterioNext Article
Breaking News
  • Jutawan Pada Usia 16 Thn Hanya Dengan OnlineNORTHAMPTON - Seorang remaja sekolah di Britain, Christian Owens mencipta sejarah apabila dia berjaya memperoleh kekayaan £1 juta (RM4.9 juta) dalam usia 16 tahun selepas memulakan perniagaannya dua tahun lalu, [...]
  • Buaya Sebesar Trak Di Tangkap [...]
  • Teman Tapi Mesra Aziz Dan RohanaBagaimanapun, dia sekeluarga tidak tahu sekiranya Naib Ketua Wanita Umno Bahagian Tanjung Karang itu isteri kedua Allahyarham seperti desas-desus dan spekulasi tertentu.“Saya tidak boleh jawab soalan itu [...]

Latest Hot

Top 5 Blog Pendapatan Tertinggi

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

1. Techcrunch.com

Blog ini pada mulanya hanya dikendalikan oleh Michael Arrington, seorang pengacara yang juga merupakan seorang tech geek. Ketika ini, TechCrunch dikendalikan oleh beberapa editor. Topik blog ini adalah berkaitan teknologi. Pendapatan yang diperoleh TechCrunch adalah sekitar $200,000 (RM 600, 000) sebulan! Pendapatan datang terutamanya dari sumber iklan-iklan banner. Bayangkan, harga iklan selama sebulan di TechCrunch adalah $10,000! (atau lebih kurang RM 30,000!).

2. Mashable.com

Blog ini ditubuhkan oleh Pete Cashmore, seorang Konsultan Web berasal dari Scotland dan ketika ini diuruskan oleh 10 orang editor tetap. Blog dengan tag line “The Social Media Guide” ini menggunakan rangkaian social media sebagai sasarannya. Berdiri sejak tahun 2005, Mashable kini telah menghasilkan pendapatan sekitar $180,000 (atau Rm 540, 000!) sebulan! Sumber penghasilan utama blog ini adalah dari iklan banner.

3. PerezHilton.com

PerezHilton adalah blog berita selebriti yang dibuat dan dikendalikan oleh Mario Lavandeira. Namanya adalah berdasarkan selebriti terkenal Paris Hilton. Blog ini bertema hiburan dan mengusung tag line “Celebrity Juice, Not from Concentrate”. Ia berjaya memperoleh pendapatan sekitar $140,000 (RM 420, 000) setiap bulan!. Sumber pendapatan utamanya juga berasal dari iklan banner.

4. Gothamist.com

Gothamist adalah blog memaparkan pelbagai sisi lain kota New York. Dibuat dan dikendalikan oleh Jake Dobkin, blog dengan tag line “New York City News, Food, Arts and Events” ini banyak mendapat pendapatan dari iklan PPC. Setiap bulan, pendapatannya mencapai angka $80,000 (atau RM 240, 000!).

5.TimothySykes.com

Blog ini, sesuai namanya, dimiliki dan dikendalikan secara peribadi oleh Timothy Sykes, seorang usahawan dan pengurus hedge fund berasal dari Amerika Syarikat. Mengutarakan topik tentang dunia kewangan dan pelaburan, blog ini banyak mendapat pendapatan dari penjualan produk-produk affiliate pasaran kewangan. Blog ini mengusung tagline “Short Selling Penny Stocks”. Dan setiap bulan menghasilkan pendapatan sebanyak $80,000 (atau RM 240, 000!).


Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check