15 Cara Bergambar Ikat Tali KasutPrevious Article
Bra Ais Yang Menyejukkan Dari JepunNext Article
Breaking News

Latest Hot

Tips Jimatkan Elekrik Yang Betul

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Tips Jimatkan Elekrik Yang Betul

1. Mesin Basuh
Apabila memabasuh baju dengan menggunakan mesin basuh, pastikan muatan adalah penuh, kerana tenaga yang digunakan sama sahaja samaada anda membasuh baju muatan penuh atau tidak. Sebaiknya, basuhlah baju selepas jam lapan malam atau sebelum jam lapan pagi. Kerana pada waktu ini kadar tenaga yang rendah digunakan.


2. Iron Baju

Ajarkan diri anda supaya seterika baju anda dan ahli keluarga anda untuk tempoh seminggu terus. Ini bermakna anda akan menggunakan iron satu kali seminggu sahaja. Sikap suka iron baju setiap hari sebenarnya akan membuatkan tenaga lebih banyak digunakan kerana buka tutp suis yang berlaku setia hari.


3. Rebus Air

Jika anda menggunakan cerek elektrik untuk merebus air, disyorkan supaya anda menggunakan sukatan penuh. Tenaga sama sahaja walaupun anda rebus air sedikit. Oleh kerana tekanan cerek elektrik amat tinggi, jadi langkah merebus air banyak sekaligus adalah langkah yang amat praktikal.


4. Cabut Semua Plug

Jika anda tidak lagi menggunakan sesuatu suis dirumah anda. Cabutlah ia sekarang. Tindakan anda yang membiarkan plug anda melekat disuis begitu sahaja sebenarnya amat membazir, kerana arus eletrik masih mengalir melaluinya dan ini secara tidak langsung akan menambahkan bil eletrik anda.


5. Gunakan Elektrik dan Air Secara Berhemah

Buka hanya ketika perlu sahaja, dan remove suis ketika tidak digunakan membantu anda berjimat lebih banyak. Pilihlah waktu yang fleksibel untuk membasuh baju kerana banyak tenaga dapat dijimatkan. Simpanlah air basuhan beras untuk menyiram pokok bunga atau sayur-sayuran anda
.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check