23 Gambar Cun Lamborghini Aventador LP700-4Previous Article
7 Cara Atasi Perut Buncit BerlemakNext Article
Breaking News
  • Larangan Nurul Izzah Dan PKR Ke Sabah Ditarik BalikLarangan Nurul Izzah Dan PKR Ke Sabah Ditarik Balik-Mula-mula dilarang masuk, sekarang di tarik balik. Mungkin kerana menerima pelbagai kecaman dari orang awam atau akan kalah dalam saman. Alasan untuk [...]
  • Lubang Safwan Anang Dirakam Dalam PenjaraLubang Safwan Anang Dirakam Dalam Penjara-Aku(Safwan Anang) dibawa ke bilik saringan seterusnya. Nah, di sinilah aku betul-betul teruji. Cikgu H (aku hanya sebut huruf depan shj) menyuruh aku duduk betul-betul [...]
  • Video Rombongan Dari Mongolia Minta Keadilan Untuk AltantunyaVideo Rombongan Dari Mongolia Minta Keadilan Untuk Altantunya-Delegasi Mongolia di Sidang Kemuncak Global Wanita di Kuala Lumpur menggesa kerajaan Malaysia memberi jawapan atas kematian misteri wanita warganegara itu, Altantuya Shaariibuu [...]

Latest Hot

Cara Betul Untuk Kembalikan Kitaran Waktu Tidur

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Tidur adalah sangat penting, ia sebenarnya membantu badan untuk mengurangkan tekanan atau ketegangan. Badan bersedia untuk tidur pada waktu malam adalah kerana rembesan hormon melatonin ke dalam aliran darah. yang menyebabkan badan mengalami penurunan suhu dan kecerdasan. Hormon ini hanya diproses pada waktu malam dan sebab itulah kita mengalami masalah tidur sekiranya kita tidur di siang hari.


Bagaimana Untuk Kembalikan Kitaran Waktu Tidur

Cara-caranya

  1. Makan makanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran dan cuba makan vitamin. Elakkan makan makanan yang berat dan makanan yang susah untuk diproses, menurut kesihatan, ini adalah cara paling baik untuk untuk mengembalikan kitaran waktu tidur dengan memakan pemakanan yang sihat dan berkhasiat. 
  2. Tambahan – Elakkan makan sekurang-kurangnya 12 jam sebelum anda merancang untuk bangun dari tidur.
  3. Amalan yoga, pernafasan perut atau doa dan bertafakur. Yoga sebenarnya menggabungkan senaman pernafasan dan meditasi. Aktiviti-aktiviti ini boleh membantu mengurangkan tekanan dan hasil dalam tidur lebih, di samping membantu anda untuk tidur dengan lebih cepat dan tidur lebih lama.
  4. Dapatkan kira-kira tujuh atau lapan jam tidur setiap hariIni bermakna anda perlu mengelakkan tidur diuntuk satu atau dua jam tambahan pada hujung minggu atau pada hari-hari anda di luarTidur dalammembuat peralihan ke semasa biasa anda bangun pada hari kerja anda yang seterusnya lebih sukaruntuk badan anda.
  5. Tidur dalam bilik gelapatau menggunakan langsir, tirai atau warna untuk menghalang cahaya jikajadual kerja anda memaksa anda untuk tidur pada siang hariDi samping itu, membuka tirai andaapabila anda bangun untuk membiarkan cahaya matahari dalamatau menghidupkan lampu di dalam bilik andaIni mencetuskan badan anda untuk menyesuaikan jam biologi untuk hari yang baru.
  6. Membeli dan menggunakan makanan tambahan semulajadi seperti serine phosphatidylyangmembantu untuk memulihkan jam biologi anda dengan mengurangkan tekananDi samping itu,berbincang dengan doktor anda mengenai pilihan lain seperti akupunktur - pilihan perubatan alternatifyang melibatkan menggunakan jarum untuk merangsang pelbagai titik tekanan pada badanAkupunktursebenarnya boleh membantu kepada kenaikan paras melatonin pada waktu malam dan membantumengurangkan kebimbangan untuk meningkatkan kualiti tidur anda.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check