Cara Simple Buat Tangan 3DPrevious Article
Pengalaman Seram Di Gunung JeraiNext Article
Breaking News
  • 10 Singki Bentuk Moden Tapi Pelik1. Splash Sink Pada sesapa yang tengah nak tukar singki baru.Elok la usha-usha sinki pelik kat sini.2. Poor Little Fish Sink3. Waterfall Sink4. Sperm Shaped Sink5. Martini Sink6. Crevasse Prep Sink7. [...]
  • Gambar Ular Sawa Kuning Jadi Teman Serumah Sapa sanggup bela haiwan yang ngeri bagi kebannyakkan kat rumah ? Ular sawa ni juga dibela oleh blogger wanita Malaysia bawah ni.Kalau korang berminat tengok dia dan ular boleh masuk SINI Gambar [...]
  • Gambar Megan Fox Kantoi Meraba PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" Pakwe [...]

Latest Hot

Berwajah Tembam Lebih Awet Muda

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Ramai perempuan yang beranggapan bahawa tubuh ramping akan membuat mereka nampak lebih muda. Namun, hasil kajian terbaru bertentangan dengan itu. Perempuan berusia 40 tahun ke atas akan kelihatan lebih muda apabila memiliki wajah yang tembam.

Kesimpulan ini diperolehi setelah  membandingkan 186  orang kembar . Ini Kerana penambahan berat badan pada perempuan boleh membuat mereka kelihatan lebih muda empat tahun.

Ketua kajian ini Dr Bahaman Guyuron berkata, “Penampilan seseorang boleh dipengaruhi genetik dan faktor sekeliling.” Kerana orang kembar identiti memiliki penampilan serupa, maka untuk memperkirakan usia mereka boleh dilihat dari faktor eksternal seperti gaya hidup. Untuk itu, peneliti lalu mengalkulasikan indeks massa tubuh setiap pasangan kembar.

“Mereka yang memiliki indeks massa tubuh yang lebih malah terlihat lebih muda dua-tiga tahun. Ini ditemukan pada perempuan berusia 40 tahun ke atas,” kata Guyuron seperti dikutip The Telegraph.

“Semakin banyak lemak di wajah, terutama di pipi, Anda akan semakin mendapatakan wajah lebih muda,” kata Rajiv Grover, konsultan bedah plastik di Secretary of the British Association of Aesthetic Plastic Surgery. “Sebaliknya, diet berlebihan yang menyebabkan wajah menjadi cengkung akan membuat penampilan nampak lebih tua.”

Terlebih, jelasnya, bagi mereka yang menjalani diet secara tidak konsisten hingga tercipta efek yo-yo. Tak hanya akan membuat lemak di wajah hilang, tapi juga membuat kulit yang tadinya meregang menjadi mengendur kemudian meregang kembali sehingga garis wajah di hidung dan mulut serta rahang akan terlihat lebih jelas dan tampak seperti kedutan. Maka itu, bersyukurlah mereka yang berwajah chubby! (Pri/OL-06)

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check