Wajah Seram Manusia Pada PokokPrevious Article
Antara Kejahatan Bani Israel,Zionis Dan YahudiNext Article
Breaking News

Latest Hot

3 Sebab Gaza Diserang Dengan Kejam

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

 1- Untuk menguji Obama. Semua maklum Obama baru sahaja memenangi Pilihanraya Presiden yang lepas. Semasa kempen Pilihanraya, majoriti Yahudi di USA menyokong calon Presiden dari Republikan, Mitt Romney. Namun rakyat Amerika tetap memberi mandat kepada Obama untuk Presiden. 

Untuk pengetahuan sahabat2 sekalian, walaupun jumlah Yahudi kecil sahaja di USA, namun mereka memonopoli pentadbiran, media massa serta ekonomi di Amerika.

 Sebarang dasar luar Amerika terutama isu Israel dan Palestine, Yahudi Amerikalah yang mencoraknya. Mereka inilah golongan Neo Conservative Jews. Apa ulasan Obama berkaitan isu yang berlaku di Gaza? Obama menyokong tindakan itu dan menyifatkan ia sebagai serangan mempertahankan diri dari Israel! Damn!

2- Pilihanraya Israel akan berlangsung Januari 2013. Benjamin Netanyahu mahu mengekalkan kuasanya sebagai Perdana Menteri Negara Haram Israel. Melalui pembunuhan Jeneral Al-Qassam, As-Syahid Al-Jabari dan serangan berterusan ke Gaza, ia akan menjadi bahan kempen paling ampuh buat Netanyahu. Ia akan diulang2 kepada warga Yahudi sokonglah beliau untuk jayakan Negara Raya Israel.

3- Yahudi mahu melihat reaksi Presiden Mesir yang baru, Dr Morsi. Semua sedia maklum, Presiden Morsi menyatakan komitmennya bersama rakyat Palestine untuk membebaskan bumi anbiya berkenaan. Pemimpin hasil tarbiyyah Ikhwan Muslimin Mesir ini tidak bertindak lama dengan menyatakan sokongan yang tidak berbelah bagi kepada Gaza, menghantar Perdana Menterinya bertemu Ismail Haniyeh, Perdana Menteri Palestine sebagai tanda sokongan Mesir kepada mereka.

 Dalam lawatan ini, Dr. Hisham telah dibawa melawat mangsa kecederaan di Hospital As-Shifa’. Semasa di sana, beliau menyampaikan sedikit ucapan, “Rakyat Palestin sentiasa menyumbangkan syahid-syahid mereka untuk Palestin yang merdeka tidak lama lagi. Kami diutuskan oleh Dr Muhammad Mursi bukan sahaja untuk hubungan politik, tetapi kewajipan kemanusiaan. Hanya satu sahaja jalan penyelesaian iaitu membebaskan tanah air Palestin dan menjadikan Al-Quds sebagai ibu negara. Palestin bukan isu peribadi atau isu setempat, ia adalah isu Arab juga isu umat Islam semuanya.”

Lalu apa reaksi kita di Malaysia? Alhamdulillah, protes aman telah berlangsung seusai solat Jumaat tadi. Walau ia usaha kecil, namun ada juga berbuat sesuatu untuk saudara semuslim kita di Gaza. Teruskan berdoa, berdoa dan berdoa.

 Sebarkan isu di Gaza di wall facebook kalian. Biar sahabat2 kita yang lain maklum juga akan isu ini. Juga berdoa juga untuk sahabat2 kita di Syria yang disembelih rejim Basyar, di Rohingya dan di seluruh pelusuk dunia.

 Medium rasmi Tentera Israel di facebook telah diserang secara berterusan oleh Rakyat Malaysia semalam. Ramai melahirkan rasa sedih, marah, geram dan segala macam di Page Israel Defense Forces. Kalian boleh ke page berkenaan, lihat sendiri dakyah mereka atas isu yang berlaku.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check