Previous Article
Wow Burung Angry Bird Dalam Dunia RealitNext Article
Breaking News
  • Budak Mati Lintah Masuk Dalam DuburJELI: Sukar dipercayai, namun, itu hakikatnya apabila seekor lintah memasuki dubur seorang kanak-kanak berusia 10 tahun ketika mandi di sungai berdekatan rumahnya dipercayai menjadi punca dia meninggal dunia di hospital, [...]
  • Cara Untuk Merasakan Kehadiran AllahKita sentiasa dapat merasakan diri sebagai anak kepada seorang ibu bukan? Sekiranya kita mempunyai suami/isteri, kita sentiasa merasakan suami kepada seorang isteri atau isteri kepada seorang suami. Perasaan ini tidak [...]
  • Artis Jelita Dan Seksi India 2010 AnushkaTrishaShreyaAsinThamannaNamithaShruthi HaasanHansika MotwaniGenelia. "xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ" [...]

Latest Hot

Zed Zaidi Mungkir Janji Punca Dihalang Jumpa Aziz Sattar

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Zed Zaidi Mungkir Janji Punca Dihalang Jumpa Aziz Sattar


Presiden Seniman, Zed Zaidi telah memungkiri janji apabila datang bersama media.“Salah faham yang berlaku di Hospital Ampang apabila keluarga kami tidak membenarkan lawatan itu diteruskan telah memburukkan keadaan dan menggambarkan seolah-olah keluarga kami tidak prihatin dengan kehadiran pelawat.

Keluarga kepada Datuk Aziz Sattar menyifatkan kekesalan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) yang menuduh keluarga pelakon itu enggan memberi kerjasama kepada mereka tidak sepatutnya berlaku seandainya persatuan tersebut memenuhi janji yang telah dipersetujui.

Cucu kepada Aziz iaitu Abu Ubaidah A. Ishak berkata, anak kepada Aziz iaitu Sandakiah membenarkan wakil Seniman melawat pelakon veteran itu tetapi hendaklah tanpa kehadiran pihak media.Kata Abu Ubaidah, semasa perbincangan itu pihak Seniman bersetuju dengan permintaan berkenaan tetapi malang sekali semasa di Hospital Ampang, pihaknya mendapati

“Apa yang kami lakukan itu adalah atas permintaan Datuk Aziz sendiri yang tidak mahu diganggu oleh pihak media yang mungkin akan bertanya banyak perkara kerana dia benar-benar ingin berehat. Hal itu dipersetujui oleh Seniman tetapi pada hari berkenaan, lain pula jadinya,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, RabuAbu Ubaidah diminta mengulas kekecohan semasa rombongan Seniman, diketuai Zed Zaidi bersama pihak media yang ingin melawat Aziz Satar atau nama sebenarnya Abdul Azez Satta kerana menghidap sakit jantung di Hospital Ampang dekat sini, Selasa.Keluarga pelakon itu tidak membenarkan wakil Seniman dan media yang hadir melawat Aziz di dalam wad sehingga menyebabkan Zed Zaidi meluarkan rasa terkejut dengan insiden itu.

Kata Abu Ubaidah, keluarganya bersetuju untuk menerima kehadiran Seniman yang mahu memberikan sumbangan tetapi hendaklah memenuhi permintaan pelakon veteran itu sendiri.Lagipun katanya, sepanjang Aziz berada di hospital, hanya ahli keluarga terdekat dan kenalan rapat sahaja yang dibenarkan melawat disebabkan beliau mahu berehat secukupnya.Dalam pada itu, Abu Ubaidah memberitahu keadaan datuknya itu beransur pulih selepas mendapat pemantauan di Unit Penjagaan Kritikal (CCU) sejak dimasukkan ke hospital Sabtu lalu namun masih memerlukan rehat secukupnya.

Katanya, penyebaran berita mengatakan pelakon filem Bujang Lapok itu telah meninggal dunia juga adalah mengarut dan meminta orang ramai tidak mempercayai dengan khabar angin itu.“Ia seolah-olah satu trend dalam masyarakat yang suka menyebarkan sesuatu perkara tanpa mendapatkan kepastian sehingga perkara kematian pun dibuat main.“Bukan tidak pernah terjadi tetapi entah mengapa ada orang masih suka membuat fitnah tanpa sebarang usul periksa,” katanya.

VIDEO P Ramlee Aziz Sattar amp S Shamsudin Maafkan Kami

KISAH SEBELUM NI
ENTAH di mana silapnya, kunjungan Seniman yang diketuai presidennya, Zed Zaidi, untuk melawat pelakon veteran, Datuk Aziz Sattar, 87 atau lebih mesra dengan panggilan Pak Ajis, di Hospital Ampang, tengah hari semalam, ditolak sekerasnya ahli keluarga seniman itu.
Walaupun dipujuk Timbalan Presiden, Elyas Ismail, namun keluarga Aziz Sattar tetap berkeras dengan keputusan mereka.
Hampir sejam menunggu, Zed yang turut ditemani sekumpulan media, rakan artis dan ahli Seniman yang hadir akhirnya terpaksa akur dengan kehendak keluarga Pak Ajis. Sementelah lagi ia melibatkan campur tangan pihak hospital.
Bukan sahaja tidak dibenarkan melawat, malah media yang hadir juga ditegah dari merakam sebarang gambar.
Walaupun tidak menyatakan rasa terkilan, namun riak di wajah Zed dapat merungkai kekecewaannya.
Memandang positif mengenai perkara itu, Zed akur dengan kehendak Pak Ajis dan menganggap tiada apa yang perlu diperjelaskan sehingga menimbulkan spekulasi lain.
“Saya hanya jalankan tanggungjawab sebagai presiden. Saya mengetahui keadaan Pak Ajis pada hari Sabtu lalu dan sedaya upaya mencari dana untuk memberikan sumbangan.
“Sebelum datang, saya telah buat pengesahan daripada ahli keluarganya. Mereka setuju menerima lawatan saya. Tapi, lain pula jadinya. Saya tidak tahu nak kata apa, mungkin Pak Ajis tidak mahu diganggu. Saya berdoa agar kesihatannya beransur baik,” katanya.
Walaupun kunjungannya ditolak, Zed tetap menyerahkan sumbangan kepada Pak Ajis. Malah ia turut diterima baik ahli keluarganya. -SinarHarian

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check