Trend Lelaki Berlipstik Merah Dibawa Oleh G-DragonPrevious Article
Pokok Ganja Ditanam Macam Pokok Bunga Di AfghanistanNext Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Payslip Jelmaan XPDC Bawah Umur

Article   1 Comment
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Payslip Jelmaan XPDC Bawah Umur
Payslip Jelmaan XPDC Bawah Umur
Kecil-kecil cili padi! Begitulah ungkapan yang paling sesuai untuk menggambarkan kumpulan PAYSLIP yang membariskan remaja lingkungan umur belasan tahun ini.
Dianggotai oleh 4 orang anak muda, PAYSLIP merupakan gabungan dua beradik Mohd Asrul Najmi (16 tahun) sebagai pemain bass dan Mohd Hakimi (15 tahun) sebagai vokalis, bersama dua remaja lagi yang berlatarbelakangkan kumpulan rock lagenda XPDC, iaitu Nik Mohd Arif (16 tahun) sebagai pemain gitar, dan Syazwan (15 tahun) sebagai pemain drum.
Hasil daripada darah seni yang mengalir dalam tubuh anak-anak muda ini, mereka mengikut jejak langkah ahli keluarga yang turut meminati muzik sejak kecil lagi. Mohd Asrul Najmi dan Mohd Hakimi yang telah berjinak dengan aliran muzik sejak berumur 10 tahun ini mulanya telah membentuk kumpulan dengan dianggotai oleh ahli keluarga mereka. Mereka kemudiannya diketemukan dengan Nik Mohd Arif (anak kepada pemain gitar XPDC, Izo) dan Syazwan (anak kepada pengurus XPDC, Yazid) menerusi pertandingan antara band yang dianjurkan oleh Kementerian Belia dan Sukan pada tahun 2011 yang lalu.
Bak kata orang, “Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu”. Walaupun usia yang terlalu muda tidak melayakkan mereka untuk menyertai pertandingan itu, hal ini tidak menghalang PAYSLIP untuk turut beraksi di pentas persembahan. Penganjur yang menyedari bakat mereka telah menjemput PAYSLIP untuk membuat persembahan sebagai artis pembukaan pada acara kemuncak pertandingan itu. Kehebatan mereka begitu ketara apabila PAYSLIP berjaya menonjol daripada barisan peserta pertandingan, lantas memukau penonton dengan persembahan mereka yang kemas dan bertenaga.
Bakat mereka turut membuka mata salah sebuah stesen televisyen tempatan yang menjemput mereka untuk menyertai program “Jamming”. PAYSLIP sekali lagi ‘menyengat’ apabila menjuarai program ini. Bertitik tolak daripada sini, PAYSLIP mula mendapat perhatian jabatan-jabatan kerajaan yang kini menjadikan PAYSLIP sebagai sebuah band wajib untuk membuat persembahan di majlis anjuran mereka.
PAYSLIP bukanlah sebuah kumpulan yang baru dikenali oleh Warner Music Malaysia. Kedua pihak ini telah mula bekerjasama sejak pertengahan tahun yang lalu, apabila PAYSLIP dijemput untuk menjayakan projek kerjasama bersama Astro, “Tribute to Sudirman”. Melalui projek ini, PAYSLIP menyanyikan lagu Allahyarham Sudirman yang bertajuk “Joget Kenangan Manis”.

Comments

Tak Lupa Komen

Article   1 Comment
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check