Afdlin Tak Kecik Hati Dengan Abby AbadiPrevious Article
Julia Perez Tweet Filem Seram Indon LNext Article
Breaking News
  • Soalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan PolitikSoalan Peperiksaan SPM Pun Jadi Medan Politik Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab berhubung soalan peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini yang mempunyai soalan mengenai perhimpunan BERSIH 3.0.  Menurut seorang jurucakap [...]
  • Boobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar PayudaraBoobstagram, Laman Sosial Untuk Berkongsi Gambar Payudara Sejak  penggunaan internet yang meluas , pelbagai website sosial muncul dari myspace, Friendster, kemudian ada Facebook, Twitter, dan Instagram. Terkini dan sedang hot Boobstagram [...]
  • Dipanah Petir Ketika Pegang TelefonDipanah Petir Ketika Pegang Telefon “Ketika itu terdetik di hati saya mungkin anak bongsu saya sudah meninggal. Lalu dalam keadaan gelap saya dapat capai telefon bimbit isteri sebagai sumber cahaya dan [...]

Latest Hot

Mazidul Mencabar,Biker Akan Buat Rombongan Ke Sri Pentas

Article   2 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Aku dah kena blocked dengan MAS. Aku pun tak faham sangat kenapa dia blocked aku. Yang aku tahu aku kena blocked selepas aku tanyakan dia beberapa soalan. Apa yang aku tanya ada kat bawah neh ;

Blogger Amenoworld kena block oleh Mazidul apabila minta penjelasan penipuan di Majalah 3.Dikhabarkan juga bebudak bikers  yang bengang akan buat rombongan ke Sri Pentas TV3 kerana dicabar tunjuk bukti.Huh.. makin kecoh la lagi lepas ni.Apabila ditegakkan benang yang basah ..maka habisla hancur etika kewartawan yang palsu.
berikut petikan dari blog Amenoworld

Assalammulaikum tuan, 

Saya percaya tuan sedia faham mengenai kekecohan yang sedang berlaku di alam maya ini. Sudi kah tuan menjelaskan beberapa perkara? Saya berharap tuan boleh menjawab kepada persoalan ini. 

1. Geng2 bikers memohon agar tuan memberitahu bahawa bikers tue hanya melakonkan semula.. bukan minta lebih dari itu. Adakah ia begitu sukar dibuat?

2. Apa salahnya bikers itu sehingga digelar pelesit jalanan? Mereka kan hanya melakonkan semula?
3. Mengapakah majalah 3 tak state bahawa ia adalah lakonan semula.. bukan mewakili keadaan sebenar?
4. Apakah tuan merendah2kan mereka, kerana mereka bikers ?
5. Apakah tuan fikir tiada jalan lain yang lebih baik untuk menerangkan kepentingan AES?
Terima kasih in advance samada tuan reply mahupun tidak.

Dia ada reply tq. Then dia blocked. Owh oke. Salah ke soalan aku? Kasar sangat ke apa yang aku tulis? Lantak lue le. Lepas aku bagitau aku kena blocked then ada la member fb pergi mesejkan benda yang sama kat dia. Copy paste. MAS balas tau soalan dia. Padahal soalan dia dengan soalan aku sama sebijik jek.

Dia balas dan dia jawab seperti di bawah ;

Tapi lepas MAS jawab dia, dengan dia2 sekali kena blocked dengan MAS.

kah kah kah

Lantak lue la der. Fb lue hak lue la nak blocked sapa2 pun. Janji lue jangan marah orang bila orang terus mengasak lue. Pasal apa? Pasal at least kami ada inisiatif nak bertanya. Kami ada buka peluang dan ruang untuk lue buat penjelasan. At least kami bersedia mendengar pendapat, hujah dan jawapan dari lue.

Tapi memandangkan lue tak sudi beri ruang tersebut, apa daya kami nak paksa2 lue? Terserah la pada lue. Pendirian lue kan? Sapa la kita orang nak paksa2 lue untuk jawab atau sebaliknya?

Bila MAS reply seperti di atas, jelaslah dia minta kita tunjukkan bukti bahawa riders tersebut berlakon. Minta bukti tue beb. Kalau budak2 bikers tue cari sampai dapat then publish depan mata lue, boleh lue akur dan minta maaf?

Bebudak bikers akan buat rombongan ke sri pentas pada 23/12 neh. Dorang akan bagi lue bukti2 berkaitan nanti. Insya-Allah. Lue tunggu je la MAS.

Sementara itu. Setelah diperhatikan beberapa kali video tersebut memang betul la.. macam tak logik je beberapa ayat dia. Contohnya bila dia cakap tanpa berlengah juruterbang menerbangkan helikopter untuk mengekori penunggang dari udara..

Oke.

Bila dia cakap.. ==> menerbangkan helikopter itu maksudnya apa?
Kalau ikut pemahaman aku ialah maksudnya helikopter tue tak diterbangkan lagi. Baru nak terbangkan. Untuk mengekori kedua2 motor tersebut. So sebelum tue dia kat mana? Dia dah nampak la awal2 yang motor tue berlumba ek? Jadi dia kat mana masa tue? Macam mana boleh nampak tue ek?

kah kah kah

Bab kereta pun lawak juga.

Dan2 je JPJ dapat pintas mereka. Mak ai. Yang aku heran selalunya kemain berlambak lori2 besar yang tak patuhi peraturan atas highway.. confirm kalau ko guna je jalanraya paling2 koman ko akan terserempak dengan satu lori besar macam tue. So takan time tue JPJ tak perasan kewujudan lori2 besar seperti itu? Nak2 highway beb. Lagi la berlambak2 nak mampos. So orang2 JPJ neh skip lori besar tersebut semata2 nak kejar kereta tue ka? Priority pada kelajuan je?

Read more: sini

ISU SEBELUM NI

Comments

Tak Lupa Komen

Article   2 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check