Hanya Allah Mampu Gerakkan Hati Bapa Saiful-AzizahPrevious Article
Aidil Menangis Dipaksa Ceraikan Rita RudainiNext Article
Breaking News
  • Budak Mati Lintah Masuk Dalam DuburJELI: Sukar dipercayai, namun, itu hakikatnya apabila seekor lintah memasuki dubur seorang kanak-kanak berusia 10 tahun ketika mandi di sungai berdekatan rumahnya dipercayai menjadi punca dia meninggal dunia di hospital, [...]
  • Cara Untuk Merasakan Kehadiran AllahKita sentiasa dapat merasakan diri sebagai anak kepada seorang ibu bukan? Sekiranya kita mempunyai suami/isteri, kita sentiasa merasakan suami kepada seorang isteri atau isteri kepada seorang suami. Perasaan ini tidak [...]
  • Artis Jelita Dan Seksi India 2010 AnushkaTrishaShreyaAsinThamannaNamithaShruthi HaasanHansika MotwaniGenelia. "xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ" [...]

Latest Hot

Maya Dan Remy Sama-Sama Bersinglet Di Celah Bukit

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Maya Dan Remy Sama-Sama Bersinglet Di Celah Bukit
KUALA LUMPUR, 13 MAC 2013: Sebelum ini pasangan ini telah beberapa kali digosipkan bercinta. Namun mereka berdua menafikan gosip sebaliknya menyatakan bahawa keakraban mereka itu hanyalah atas dasar teman rapat.
Terbaru, pasangan pelakon Remy Ishak dan Maya Karin telah dilihat melakukan aktiviti lasak, jungle tracking anjuran Yayasan Sabah Group dan syarikat petroleum, Petronas.
Aktiviti tersebut telah diadakan di Imbak Canyon Conservation Area (ICCA), sebuah kawasan perhutanan seluas 30,000 hektar yang kaya dengan pelbagai mergastua serta flora dan fauna indah di Sabah
Maya tiba di Stesen Penyelidikan Tampoi yang merupakan gerbang masuk ke ICCA pada 21 Februari lalu setelah 7 jam mengharungi perjalanan dari Kota Kinabalu.
Penjelajahan bermula keesokan harinya, di mana Maya dan Remy ditemani pegawai dari Yayasan Sabah serta renjer ICCA.
Mereka telah menjelajah kawasan hutan hujan itu sehingga ke air terjun Imbak dan kemudiannya mendaki ke kawasan air terjun Kali.
Bagi Maya, penjelajahan hutan hujan itu merupakan satu pengalaman yang amat bermakna buat dirinya yang merupakan pencinta alam sekitar.
“Lihatlah betapa indahnya ciptaan Tuhan ini, ianya merupakan satu khazanah amat berharga buat Malaysia”, kata aktres berkenaan dalam satu kenyataan.
“Saya seorang yang sering tertarik dengan alam sekitar. Pemandangan indah yang terdapat ketika melihat hutan belantara, gunung-ganang yang tersergam indah serta keindahan pantai memberikan satu perasaan yang tenang buat saya.
“Jika boleh, saya ingin memberi kesedaran kepada peminat di luar sana tentang kewujudan alam sekitar indah yang kita miliki di Malaysia ini dan betapa kita harus menjaga dan melindunginya”, jelas Maya yang juga merupakan seorang pengacara dan penyanyi.
“Keindahan ini seharusnya dijaga kerana saya tidak mahu dalam tempoh 20 atau 30 tahun lagi, segala flora dan fauna yang ada hanya tinggal kenangan dan anak cucu kita tidak dapat menikmati persekitaran yang datuk nenek mereka pernah nikmati satu ketika dahulu”, tambahnya lagi.
Bercakap mengenai penyertaannya bersama ICCA, Maya berkata ianya sesuatu yang hebat.
“Saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua individu yang terlibat dalam ekspedisi ini, sama ada badan swasta atau kerajaan.
“Jika ada lagi ekspedisi ini, memang saya akan cuba sedaya upaya melibatkan diri,” katanya.-Murai.com.my

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check