Rozita Che Wan Mengaku Cintakan Zain TapiPrevious Article
Shila Dikritik Kerana Beli Kasut Banyak-BanyakNext Article
Breaking News
  • 10 Singki Bentuk Moden Tapi Pelik1. Splash Sink Pada sesapa yang tengah nak tukar singki baru.Elok la usha-usha sinki pelik kat sini.2. Poor Little Fish Sink3. Waterfall Sink4. Sperm Shaped Sink5. Martini Sink6. Crevasse Prep Sink7. [...]
  • Gambar Ular Sawa Kuning Jadi Teman Serumah Sapa sanggup bela haiwan yang ngeri bagi kebannyakkan kat rumah ? Ular sawa ni juga dibela oleh blogger wanita Malaysia bawah ni.Kalau korang berminat tengok dia dan ular boleh masuk SINI Gambar [...]
  • Gambar Megan Fox Kantoi Meraba PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" PakweFoto-Foto Megan Fox Meraba-Raba "Anu" Pakwe [...]

Latest Hot

Kisah Miss Universe 2012 Sewa Gaun RM60

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Terpilih sebagai Miss Universe 2012, Olivia Culpo bukan beruntung itu sahaja. Kisah gaun sewanya yang berharga RM60 tersimpan dibalik kejayaannya yang merebut mahkota ratu kecantikan. Mari kita baca tentangnya.
Seorang perbicara terbaik pernah mengatakan bahawa jangan jadikan halangan apapun sebagai penyebab kegagalan. Hal ini boleh terlihat pada Olivia Culpo, wanita asal Rhode Island yang dinobatkan sebagai Miss Universe 2012.

Saat melakonkan wawancara dengan US Weekly, Olivia mengungkapkan bahawa dirinya tidak terlalu didukung oleh kedua orang tuanya untuk mengikuti event ratu kecantikan. Mereka hanya inginkan Olivia Culpo menghadiri kuliah dan careernya sebagai pemain cello yang sedang dilakukannya.

“Orang tuanya berpikir jika mengikuti event ratu kecantikan ini bukan idea yang baik,” katanya.

Sesen pun tidak dikeluarkan oleh orang tuanya untuk membantu Olivia Culpo untuk menyertai pertandingan ratu cantik ini. Namun, justeru itu, ia membuktikan bahawa gelaran ratu kecantikan itu mampu menjadikannya berjaya. Saat pertandingan itu, gaun yang ia kenakan di malam final adalah gaun sewa. Ia membelanjakan US$ 20 atau sekitar RM60.

“Aku baru mendapat gaun ini hanya semalam sebelum hari H, gaun itu merupakan gaun sewaan seharga RM60 di Rent-the-Runway. Gaun itu terlalu pendek untukku dan ada lubang di bahagian belakangnya,” jelasnya.

Gaun tersebut sepertinya tidak diperhatikan para juri, hingga Olivia berhasil menjadi Miss Rhode Island. Beberapa bulan kemudian, ia merebut mahkota Miss Amerika Syariikat.

Kisah ini boleh menjadi inspirasi bahawa semangat adalah kunci utama. Tidak peduli seberapa besar tembok penghalang, selagi keyakinan dan semangat terus mendampingi, kejayaan pasti datang pada waktunya.

Source

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check