Gambar Seksi Farahdhiya Dan Datuk SPrevious Article
Kenapa Nazmi Nak Ambil SPM Kalau Gaji Dah RM300,000 SebulanNext Article
Breaking News
  • Budak Mati Lintah Masuk Dalam DuburJELI: Sukar dipercayai, namun, itu hakikatnya apabila seekor lintah memasuki dubur seorang kanak-kanak berusia 10 tahun ketika mandi di sungai berdekatan rumahnya dipercayai menjadi punca dia meninggal dunia di hospital, [...]
  • Cara Untuk Merasakan Kehadiran AllahKita sentiasa dapat merasakan diri sebagai anak kepada seorang ibu bukan? Sekiranya kita mempunyai suami/isteri, kita sentiasa merasakan suami kepada seorang isteri atau isteri kepada seorang suami. Perasaan ini tidak [...]
  • Artis Jelita Dan Seksi India 2010 AnushkaTrishaShreyaAsinThamannaNamithaShruthi HaasanHansika MotwaniGenelia. "xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ" [...]

Latest Hot

Iklan Deepavali Tersalah Konsep Cetus Kontroversi

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Setiap kali tiba musim perayaan utama di Malaysia, seakan sudah menjadi budaya moden untuk kita menantikan iklan iklan menarik daripada syarikat besar saban tahun.

Dan, jenama yang sering tidak mengecewakan adalah Petronas dan iklan sempena hari raya Aidilfitri yang lalu memang betul betul menyetuh perasaan kita semua, Masih ingat lagi?

Petronas bersempena dengan perayaan Deepavali melancarkan video iklan melalui Youtube mereka yang di’beri judul Do the Dappan & ketika ini ia’nya masih di’bawah 5,000 tontonan.

Yang menarik perhatian kami adalah maklumbalas mereka yang telah menonton video ini & majoriti yang meninggalkan komen sebenarnya kurang senang dengan konsep iklan kali ini.

“I know we are Malaysian and all but for God sake please do some research on the festive and the culture. Seriously in what way does this represents Indians, seriously?” tulis KJR.

Beberapa orang penonton lain turut menyebut yang Petronas seperti berusaha untuk menjadikan ‘Do the Dappan’ fenomena sepertimana Gangnam Style yang di’popularkan PSY.

Lebih menarik, Sharifah Amani dalam sebuah teaser untuk iklan ini menyebut “PETRONAS commercial no emotion how to do? Excuse me, have you done commercials before?” seperti kena dengan situasi yang di’hadapi iklan Deepavali Petronas sekarang ini. #LOL @Rotikaya.com

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check