Mayat Jadi Ringan Selepas Ustaz Di PanggilPrevious Article
Jangan Menyibuk,Persoalan Kiamat Hak AllahNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Filem Nabi Muhammad 7 Siri RM3.05 bilion

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

DOHA 19 Dis. – Sebuah syarikat yang beribu pejabat di Qatar, Alnoor Holding mengumumkan akan menambah peruntukan untuk penerbitan siri filem Nabi Muhammad SAW kepada AS$1 bilion (RM3.05 bilion) daripada AS$1.5 juta (RM4.6 juta) yang diumumkan tiga tahun lalu.

Pengerusi Alnoor Holding, Ahmed Al-Hashemi dalam satu kenyataan berkata, filem tentang riwayat hidup Nabi Muhammad SAW itu akan diterbitkan sebanyak tujuh siri berbanding tiga siri seperti yang dirancang sebelum ini.

Menurut syarikat itu, sekumpulan pakar di syarikat itu telah menyiapkan skrip filem tersebut selepas mengatasi pelbagai cabaran seni dan dramatik.

Alnoor pada 2009 mengumumkan berusaha mendapatkan dana untuk membikin filem itu yang akan diterbitkan oleh Barrie Osborne, seorang veteran Hollywood yang mempunyai pengalaman lebih 40 tahun dan terkenal dengan filem Lord of the Rings dan The Matrix.

Nabi Muhammad SAW bagaimanapun tidak akan muncul dalam filem itu sebagai menghormati ajaran Islam yang mengharamkan penayangan imej beliau.

Ulama Qatar, Sheikh Yusuf Qaradawi yang juga ketua Persatuan Cendekiawan Islam akan mengetuai penyelidikan filem itu dan menjadi penasihat teknikal.

Menurut syarikat itu, filem yang akan diterbitkan dalam bahasa Inggeris dan diterjemah kepada beberapa bahasa itu bertujuan untuk memperbetulkan imej Barat terhadap masyarakat Islam. – AFP

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check