Gambar Neelofa Semasa KecilPrevious Article
Ziana Zain Mengaku Suntik Muka Supaya Kekal MudaNext Article
Breaking News
  • Anwar Saman Muhammad Azri RM100 Juta KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papa Gomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan [...]
  • Blogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh AnwarBlogger Papa Gomo Disaman RM100 Juta Oleh Anwar Kalau nak DSAI saman GOMO satu persatu sampai ke penhujung nyawa pun tak habis. Terlalu banyak artikel fitnah dalam blog GOMO. Ehh jap, [...]
  • Terkini, Membeli-Belah Di Tesco Hanya Dari RumahSebelum ini, kami pernah berkongsi akan mengenai pihak Tesco Malaysia yang akan membolehkan pengguna membeli-belah pelbagai barangan runcit dan harian mereka terus melalui web. Kini nampaknya perkhidmatan tersebut telah pun [...]

Latest Hot

Doa Mujarab Untuk Orang Demam

Article   0 Comments
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Atas permintaan seorang pembaca untuk anaknya yang selalu demam panas. Demam panas adalah biasa bagi kanak-kanak tapi luarbiasa bagi yang dewasa pula. Jika tidak dikurangkan panas yang melampau itu. Kesan keatas kanak-kanak sangat serius dimana ia akan menganggu bahagian otak dan boleh mengakibatkan kanak-kanak itu mendapat sawan (Epilepsy), kerosakan otak dan terencat akal. Siapa mahu anak-anak jadi begini. Bila kanak-kanak sudah kena sawan, kadang-kadang ia boleh membahayakan dirinya bila bermain seorang diri. Penyakit sawan jika tidak dirawat semasa kecil, ia akan dihidapi sampai ke dewasa nanti.

Ada satu kisah yang terjadi suatu ketika dahulu 2001 semasa itu captain bersama Tuan Hj Shamsudin, Pengerusi Masjid Taman Kosas sedang memandu kereta di Bangsar. Seorang pemandu yang memandu dihadapan kereta kami, tiba-tiba berhenti dengan mengejutnya. Rupa-rupa pemandu itu diserang penyakit sawan. Beliau mengigil dan mengigit lidahnya sendiri. Captain dan Hj Shamsudin terus turun kereta dan menolongnya dan meletak sebatang pen pada mulutnya supaya dia tidak mengigit lidah yang berdarah itu. Agak lama juga captain bersama Hj Shamsudin menunggu beliau sehingga sedar diri. Barulah kami terus perjalanan selepas itu. 

Daripada hadis Nafi’ bin Jubir, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila salah seorang daripada anda demam, sesungguhnya demam itu adalah sebahagian daripada api neraka, hendaklah memadamkannya dengan air sejuk. Hendaklah berendam dalam sungai yang mengalir, mengadap aliran air selepas solat subuh dan sebelum naik matahari dan hendaklah membaca Basmalah. Hendaklah berendam selama tiga kali selama 3 hari. Jika tak sembuh cubalah sebanyak 5x,7x atau 9x. Sesungguhnya ia tidak akan melebihi daripada 9x InsyaAllah.

Rawatan jika anak demam panas melampau.

Langkah 1. Sebelum itu bawa anak ke klinik yang berdekatan atau tampal dahulu dengan “coolfever”. Jika tidak “jelum” kepalanya dengan tuala yang direndam dengan air. Air itu dimasuk sedikit asam jawa. Jelum sampai hilang panas dikepala.

Langkah 2. Bacakan doa-doa berikut:

1. Al-Fatihah (1x).
2. Ayat Kursi (1x).
3. Doa Demam Panas (3x). Dibaca pada air kosong dan diberi minum.


Maksudnya:

“Dengan nama Allah Yang Maha Besar, aku memohon perlindungan dengan Allah Yang Maha Agung daripada kejahatan urat dan kejahatan kepanasan api”

. “xlupa untuk Share Kat Facebook juga yea,TQ”

Comments

Tak Lupa Komen

Article   0 Comments
Banner
Banner
Banner
Banner
Advertise Text Here[RM20]

Rahsia Besarkan Zakar DENGAN Mudah Klik Sini 

Rahsia Awek Muda dan Kekal Cantik Klik Sini 

Petua Tahan Lama Jimak Di Ranjang Klik Sini 

Cara Nak Henan Awek DENGAN Senang Klik Sini 

Cara jemput rezeki 3 angka kurang dari sejam. Macam x percaya jom tengokKlik Sini 
ping your blog, website, or rss feed for free my ping in totalping.com Page Rank Check